Columns

 • Column november 2018, 50plussers

  50 + : 1 = 1,5.
  Ik denk dat menig wiskundige hier niet uitkomt. Welke formule zit hierachter, hoe verklaren wij deze som?
  Ik heb pas in allerlei nieuwsmedia de analyses van het UWV gelezen: ondanks de booming economie neemt het aantal werkloze 50-plussers toe. Een deel vindt weliswaar werk, maar met dezelfde vaart doen nog meer 50-plussers juist een beroep op WW of Bijstand. Rara, hoe kan dat?

  Lees verder

 • Column oktober 2018, Kom binnen bij bedrijvendag

  Oktober is de maand van het werk. En wat zijn er een activiteiten om voor de vele openstaande vacatures èn voor de vele werkzoekenden heel veel aandacht te vragen.
  Dat is hard nodig. Want veel bedrijven zien hun groei stagneren, omdat ze geen geschikt personeel kunnen vinden. Helaas staan ook veel werkzoekenden nog steeds langs de zijlijn, omdat bedrijven het niet aandurven om iemand vanuit een uitkeringssituatie in dienst te nemen.

  Lees verder

 • Column september 2018, Troonrede

  18 September is het Prinsjesdag. Dan komen de hoeden weer uit de kast, worden de rokkostuums weer geschuierd en de schoenen weer gepoetst. Met veel pracht, praal en protocol wordt de miljoenenota gepresenteerd.

  Lees verder

 • Column augustus 2018, SUPPEN

  Onze directeur is aan het vloggen geslagen!

  Lees verder

 • Column juli 018, Noord-Zuidlijn

  Eindelijk! Na jaren van voorbereiden, protesteren, slopen, bouwen, geld bijleggen, uitleggen, ontwikkelen en testen, is het dan zo ver. Op 21 juli 2018 wordt de Noord-Zuid lijn in Amsterdam officieel geopend.

  Lees verder

 • Column juni 2018, WK Voetbal

  Het voetbalgeweld is weer losgebarsten. Het 4 jaarlijkse WK voetbal, dit jaar in Rusland, dat iedere voetballiefhebber ruim 4 weken in de ban houdt. Maar liefst 3 wedstrijden op een dag, wat wil je nog meer? Alle voetbaltoppers bij elkaar….nou ja, alle?

  Lees verder

 • Column mei 2018, Deeltijdeconomie

  Er is een groeiend bewustzijn in de samenleving dat we zuinig moeten zijn op het milieu. Zuinig op onze leefomgeving en zuinig op onze grondstoffen. We kunnen de aarde niet blijven uitputten en het milieu blijven belasten zonder daar de schade van te gaan merken.

  Lees verder

 • Column April 2018, Raadsleden

  Onlangs was ik aanwezig bij een regionale bijeenkomst voor Raadsleden. Bedoeld voor alle Raadsleden van Westfriesland. Dit soort bijeenkomsten wordt jaarlijks een aantal maal georganiseerd door de griffie en is bedoeld om raadsleden goed in positie te brengen door hen op thema’s goed te informeren. Deze keer was er sprake van een uitgebreid programma om met name de nieuwe raadsleden wegwijs te maken in het doolhof van regelingen, wetten, gebruiken en rapporten.

  Lees verder

 • Column Maart 2018, Luizenmoeder

  Afgelopen zondag was de laatste aflevering van de Luizenmoeder. Wat een heerlijke serie vind ik het. Echt genieten om te zien hoe alle regeltjes en protocollen compleet belachelijk worden gemaakt door ze stevig uit te vergroten. Hilarisch vind ik conciërge Volkert, die zich met een houding van “zoek het effe uit met je protocollen en regels” lekker zijn eigen gang gaat. En ach, wat een triest figuur is de directeur van de school, Anton, die eigenlijk niets uitvreet behalve dan dat hij anderen in de weg zit. En dan hebben we nog juf Ank, die niet alleen de kinderen opvoedt, maar ook de bekvechtende ouders regelmatig de les leest.

  Lees verder

 • Gelukkig Nieuwjaar, januari 2018

  Gelukkig Nieuwjaar! Dat 2018 een jaar mag zijn van veel voorspoed, gezondheid, succes, liefde en vrede!

  Lees verder

 • Diversiteit tijdens de feestmaand, column december 2017

  December, de maand van feesten, glitters, cadeaus en overdadig eten en drinken. Sinterklaas is het land weer uit en de Kerstman is via Maastricht het land binnen gekomen. Hoorn heeft een heuse ijsbaan op de Rode Steen en de Herberg van Hoorn opent deze week haar deuren weer!

  Lees verder

 • In de prijzen, november 2017

  De afgelopen week is WerkSaam Westfriesland in de prijzen gevallen. In Den Haag ontvingen we 8 november voor het vluchtelingenproject “About a Jacket” de aanmoedigingsprijs ESF award 2017. En daar zijn we blij mee!

  Lees verder

 • Leve de regionale samenwerking, oktober 2017

  Vorig week stond in het West-Fries Dagblad, bij de rubriek “Te Gast” een artikel van Hans Huibers. Dit artikel was ook al als column geplaatst op WestfrieslandinBedrijf.nl. Hans is voorzitter van de Westfriese Bedrijven Groep. Zijn artikel was mij uit het hart gegrepen.

  Lees verder

 • Hoofd boven water, september 2017

  Terwijl de halve wereld er alles aan moet doen om het hoofd boven water te houden, zijn wij in Hoorn op 10 september met 185 koppen het water in gesprongen om geld bij elkaar te zwemmen voor Swim to Fight Cancer. Een mooi doel, en ik ben er hartstikke trots op, dat ik mee heb kunnen doen en zo de nodige euro’s bij elkaar mocht zwemmen voor de kankerbestrijding.

  Lees verder

 • Verlofstress, juli 2017

  Ik ben altijd weer geboeid door het fenomeen “taal”. Taal is altijd in beweging en ontwikkelt zich door de jaren heen. Woorden die in mijn jeugd heel gewoon waren, moeten mijn kinderen opzoeken. Wat dacht je van “kolenkit”, een fiets met “houten klossen”, of “borstrok”? Wedden dat de jongere onder ons vraagt wat dat is?

  Lees verder

 • Opleiding of motivatie, juni 2017

  De actualiteiten vliegen je weer om de oren. Vorige week waren de verkiezingen in Engeland en kreeg Theresa May niet waar ze op had gerekend.

  In Nederland duurt de formatie al zo’n 90 dagen, zonder ook maar een stap verder gekomen te zijn.

  Nee, neem dan Frankrijk met zijn piepjonge president Emanuel Macron. Die pakt het heel anders aan! De eerste ronde van de verkiezingen heeft hij met zijn beweging “En Marche!” overtuigend gewonnen. Een beweging die amper een jaar oud is en alle partijen van de gevestigde orde in één klap van de troon stoot. Hoe doet hij dat toch?!

  Lees verder

 • Dirk Kuyt, mei 2017

  Het was me het weekend wel! Een weekend vol enerverende gebeurtenissen. Het Eurovisie Songfestival, Feyenoord kampioen, Emmanuel Macron geinstalleerd als president van Frankrijk, Duitse deelstaatverkiezingen met een grote winst voor de partij van Angela Merkel en dan hebben we nog Donald Trump die het presteerde om het hoofd van de FBI te ontslaan.

  Lees verder

 • Kroon op je werk, april 2017

  Kroon op het werk!
  Deze week is het Koningsdag. Ik kan er nog steeds niet aan wennen, aan die nieuwe naam. Was het maar altijd Koninginnedag, dat voelde zo vertrouwd! Maar zelfs de Koninginnedag was al heel lang veranderd. Van het defilé bij paleis Soestdijk, waarbij volgens Wim Sonneveld de vele koeken en knutselwerkjes achter de rododendrons verdwenen,

  Lees verder

 • Formateur, maart 2017

  Het is dan eindelijk zover. De verkiezingen zijn voorbij, de laatste stemmen worden geteld. En dan kan het beginnen: de paringsdansen, de toenaderingen en de liefdesverklaringen. De strijdbijlen worden begraven en de verwijten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Politieke tegenstanders weten elkaar nu te vinden en zijn bereid om heel wat water bij de wijn te doen om zo een klein deeltje van hun grote idealen te verwezenlijken.

  Lees verder

 • Zweven, februari 2017

  Zweven
  Wat vond ik het vroeger heerlijk….een rondje in de zweefmolen, en niet alleen dat hoor! Ook het reuzenrad, de hollyholly en alles wat hoog, snel en zwevend ging kon mij bekoren. Alhoewel er altijd zo’n moment was, waarbij de zweef plotseling van hoog naar laag ging, en een gevoel gaf dat zweefde tussen “waarom doe ik dit in ’s hemels naam” en ultiem plezier.

  Lees verder

 • Goede voornemens, januari 2017

  Maak van een vooroordeel een goed voornemen!
  Het nieuwe jaar is begonnen, 2017 is alweer een paar weken onderweg. De kop is eraf. 2017, goede voornemens, verkiezingen, vooroordelen en nepberichten. Actuele onderwerpen genoeg om uit te kiezen!

  Lees verder

 • The Voice, december 2016

  The Voice of Holland
  Onlangs is er weer een nieuw seizoen van “The Voice of Holland” gestart. Je weet wel, dat talentenprogramma waarbij onbekende talenten willen doorbreken. De jury zit met de rug naar de kandidaat toe en luistert alleen maar naar de stem, de zuiverheid, de intonatie en de passie die daarin doorklinkt.

  Lees verder

 • Wie krijgt de Zwarte Piet, november 2016

  Wie krijgt de Zwarte Piet?
  Ja hoor, hij is weer in het land, de Goedheiligman uit Spanje, vergezeld van zijn bonte stoet aan helpers, die inmiddels niet meer zwart zijn, maar alle kleuren van de regenboog dragen, dan wel rijkelijk beroet zijn vanwege nachtelijke klimpartijen door de schoorsteen.

  Lees verder

 • Treitervlogger, oktober 2016

  Bijna iedere week heeft tegenwoordig wel een thema. Zo was het vorige maand, van 19 t/m 23 september, de week tegen pesten. Ik denk dat het goed is dat daar extra aandacht voor moet zijn, al realiseer ik me dat het te triest voor woorden is, dat er aandacht voor moet zijn.

  Lees verder

 • Pokémon go, september 2016

  Pokémon go
  Waar ik de afgelopen zomermaanden ook keek, liep, ging of stond: overal zag ik mensen met een telefoon verkleefd aan hun hand in opperste concentratie op jacht naar de Pokémon monstertjes.

  Lees verder

 • Wat wil jij later worden? juni 2016

  Wat wil jij later worden?
  Heb je ooit wel eens een kind ontmoet dat geen grandioze toekomstplannen had? Mijn ervaring is dat bijna iedere 4 tot 8 jarige jongen maanreiziger, minister, piloot, politie-agent of om maar bij de actualiteiten te blijven: autocoureur wil worden. En ieder meisje van die leeftijd voorziet voor zichzelf een carrière als zangeres, model, juf, verpleegster of sportheldin.

  Lees verder

 • Westfries Ondernemersgala, Column Februari 2018

  Wat was het een geweldig feest! Het West-Friese ondernemersgala 2018. Een uitverkochte Park schouwburg, een geweldige show en dolgelukkige prijswinnaars.

  Lees verder

Uitgelicht