Ervaringsverhalen

 • Aan de slag in de composiet!

  Deze keer een ervaringsverhaal over het re-integratietraject in de composietbranche. Ellen Kok is hierin al een tijdje aan de slag. Als je deelneemt aan het composiettraject dan werk je en leer je in het bedrijf van een werkgever.

  Lees verder

 • Verplichte bemiddelingsgroep? Hartstikke leuk

  Heb je net een uitkering aangevraagd en ben je direct bemiddelbaar voor werk? Dan kom je sinds kort in de bemiddelingsgroep terecht. Ontvang je al een tijdje een uitkering en heb je een arbeidscoach, dan is de kans groot dat je binnenkort wordt uitgenodigd voor de bemiddelingsgroep.

  Lees verder

 • Ahmed heeft werk!

  In deze nieuwsbrief een ervaringsverhaal van de heer Ahmed Abdulla (53). Hij is vluchteling en woont sinds 2014 in West-Friesland. Hij heeft erg leuk werk gevonden bij etloN in Obdam. etloN is een bedrijf dat vloeren en selfstorageboxen ontwerpt, levert en monteert.

  Lees verder

 • Hoe is het nu met Mazen Alkadri?

  De afgelopen jaren hebben wij een aantal succesverhalen gedeeld. De vraag is: hoe is het verder gegaan? In deze nieuwsbrief het verhaal van Mazen Alkadri. Wat een succes!

  Lees verder

 • Hoe is het nu met Linda Zwagerman?

  De afgelopen jaren hebben wij en aantal succesverhalen gedeeld. De vraag is: hoe is het verder gegaan? In deze nieuwsbrief het verhaal van Linda Zwagerman. Nog steeds een succesverhaal!

  Lees verder

 • Hoe is het nu met Koen de Man?

  De afgelopen jaren hebben wij u meegenomen in een aantal succesverhalen van cliënten. Het lijkt ons leuk om de komende nieuwsbrieven te vertellen hoe het na de interviews verder is gegaan met deze personen.

  Lees verder

 • Een fulltime baan voor Priscilla

  Priscilla heeft veel parttime werk gedaan bij verschillende werkgevers via WerkSaam. Uiteindelijk is ze terecht gekomen bij Adequaat Werkt! en daar heeft ze nu een fulltime baan.

  Lees verder

 • Rami maakt van zijn hobby zijn werk

  Rami Jnied kwam in 2015 als Syrische vluchteling, samen met zijn gezin, naar Nederland. In korte tijd leerde hij Nederland en de Nederlandse arbeidsmarkt kennen. Hij volgde allerlei trajecten die zijn route naar werk bevorderden. Heel leerzaam, leuk en ook nuttig. Rami heeft een baan gevonden en heeft voor de toekomst nog meer plannen.

  Lees verder

 • Een betaalde baan in het groen voor Felipe

  Felipe Augusto zat 8 maanden zonder baan, toen hij voor een leerwerktraject bij de afdeling Verpakken terecht kwam. Daar liet hij zien wat hij kon en viel positief op bij de teamleiders. Die boden hem een betaalde baan in de groenvoorziening aan.

  Lees verder

 • Een betaalde baan voor Nigel

  Na een moeilijke periode in zijn leven, heeft Nigel (30) zijn leven weer op de rit. Door wilskracht en ook de begeleiding van zijn coach vond hij een baan die goed aansluit bij zijn wensen en kwaliteiten.

  Lees verder

 • Een betaalde baan voor Zarina

  Zarina is een 35 jarige vrouw afkomstig uit Centraal Azië. In 2011 is zij als vluchteling in Nederland gekomen. Zarina is moeder van 2 jonge kinderen. Vanaf 2013 ontvangt zij een uitkering van WerkSaam. Zarina heeft in Centraal Azië 10 jaar gewerkt als kleermaakster. Tijdens haar zoektocht naar een betaalde baan wilde ze dolgraag haar oude werk oppakken. Deze wens deelde zij met haar ontwikkelcoach waardoor zij mocht deelnemen aan het leerwerktraject bij het naaiatelier. Dit traject heeft ze met beide handen aangepakt.

  Lees verder

 • Horecabaan voor statushouder Samer

  Samer Hazemh kwam als vluchteling vanuit Syrië naar Nederland. Na een periode van wennen meldde hij zich aan voor een leer-werktraject bij WerkSaam.

  Lees verder

 • Maritsa is nu gezinscoach en counselor

  Meestal beëindigen mensen hun uitkering, omdat ze een baan vinden. En daarvoor loon ontvangen. Bij Maritsa Vaarnold ging het anders. Zij is gestart als zelfstandig coach en runt nu VANODOE coaching & counseling.

  Lees verder

 • Cees Groot (63) weer aan de slag in de bouw

  Cees Groot is 63 jaar en zat al langere tijd thuis zonder werk. Het lukte hem maar niet om een baan te vinden.

  Lees verder

 • Tandarts

  Ramzi Romi is in 2012 zijn geboorteland Irak ontvlucht en in Nederland terecht gekomen. In Irak was hij jarenlang tandarts. Een vak dat je in principe overal kunt uitoefenen. Maar dat gaat niet vanzelf en heeft veel tijd nodig.

  Lees verder

 • Van de platen naar de planten

  Drees van den Brink begon zijn loopbaan als platenperser bij de interne drukkerij van Sony. Platenhoezen, cassettebandjes en cd’s voor de Playstation: hij heeft alle ontwikkelingen in het bedrijf meegemaakt.

  Lees verder

 • Dankzij Sepehr weet ik dat ik veelzijdig ben

  Saskia ter Bruggen zat al een tijdje thuis, zonder werk. Via WerkSaam kwam ze terecht bij een Arbeidsfit-traject van modeontwerper Sepehr Magsoudi.

  Lees verder

 • Alle werkervaring geeft weer een boost aan je zelfvertrouwen

  Caroline Strijdonck heeft bij WerkSaam op de afdeling HR een Arbeidsfit-traject doorlopen. Ondanks dat het nog niet geresulteerd heeft in een betaalde baan, heeft het haar wel een stap verder gebracht. Zo heeft ze ervaring met nieuwe systemen opgedaan. Ook bracht het haar meer zelfvertrouwen bij haar zoektocht naar werk.

  Lees verder

 • Die baan is voor mij

  Aalbert Zonnevijle ontving korte tijd een bijstandsuitkering. Al na twee maanden vond hij weer een fulltime baan. Dat is niet iedereen gegund. Aalbert wel, mede door gebruik van zijn eigen netwerk, sociale media en goed contact met zijn arbeidscoach.

  Lees verder

 • Facilitair manager Peter Buitenhuis van EnzaZaden:

  Enza zaden "Een schoon terrein, een tevreden team"

  Lees verder

 • Directeur Marcel Bakker van WIJ Special Media:

  WIJ Special Media "1 miljoen zwangere vrouwen blij gemaakt"

  Lees verder

 • Directeur John Wit van Aannemingsbedrijf Wit Wognum:

  John Wit "Wij leiden graag onze jongens op"

  Lees verder

 • Leon maakt promotie tot laadmeester bij Action

  leon-580x363-tekst "Ik heb laten zien wat ik kan!"

  Lees verder

 • Arnella verzorgt het ontbijt voor hotelgasten

  Arnella verzorgt het ontbijt voor hotelgasten "Ik ga hier nooit meer weg!"

  Lees verder

 • Kebri brengt al haar kwaliteiten samen

  Kebri "Ik kom krachtig en professioneel over"

  Lees verder

 • Alaa is bezig met een opleiding tot lasser

  Alaa "Ik wil op eigen benen staan en voor mijn gezin zorgen"

  Lees verder

 • Maritsa start haar eigen onderneming

  Maritsa-580x363-tekst "Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes"

  Lees verder

 • Senn werkt als conciërge bij Fiolet Taaltrainingen

  Senn-580x363-tekst "Ik zorg dat mijn collega's het minder druk hebben"

  Lees verder

 • Doel bereikt!

  Caroline ontving een bijstandsuitkering, maar wilde graag weer aan de slag. Met als doel eigen inkomsten te hebben en niet langer afhankelijk te zijn van een uitkering. Dat is gelukt. Lees hieronder hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen.

  Lees verder

 • Ervaringsverhaal Aymen Gaggi

  “Het is moeilijk, maar met hard werken kom je er”, zo vat Aymen Gaggi (31) zijn verhaal samen. Met zijn vrouw vluchtte hij uit Irak, via Libanon kwam hij drie jaar geleden naar Nederland. Maar toen begon zijn zoektocht naar werk. Lees hier de rest van het ervaringsverhaal.

  Lees verder

 • Ervaringsverhaal Axel

  De 26-jarige Axel wilde heel graag een baan in de techniek. Maar met een niet-afgeronde opleiding en een gat in zijn cv van anderhalf jaar, lukte het niet door de eerste sollicitatierondes heen te komen. Toen belde Bas van Velzen, arbeidscoach bij WerkSaam. “Binnen een dag was het rond." Lees hier de rest van het ervaringsverhaal.

  Lees verder

 • Door mijn werk voel ik mij gewaardeerd en gerespecteerd

  Binyam is 32 jaar, komt uit Ethiopië en woont sinds een aantal jaar in Nederland. Hij heeft een vriendin en een dochtertje van bijna drie jaar. In een klein dorpje in Westfriesland woont en werkt hij.

  Lees verder

 • Je bent meer waard dan je denkt

  Jaap (63) vertelt wat het met hem deed om zonder werk te zitten en wat voor gevolgen het had voor zijn financiële situatie. “Het bouwbedrijf waar ik werkte ging plotseling failliet. Ik voelde mij te jong om thuis te zitten. Dat strookt ook niet met mijn mentaliteit, ik heb altijd gewerkt. Mijn ervaring en werklust maken het voor mij onmogelijk om niets te doen. Ik ben dus direct op zoek gegaan naar ander werk. Ik ben te veel waard om thuis zitten, ik heb wat te bieden.”

  Lees verder

 • Van gemotiveerde vrijwilliger naar flexibele werknemer met contract

  Hein is 58 jaar en heeft jarenlang als senior controller en leidinggevende gewerkt. “Ik heb overal werkervaring opgedaan. Bij grote en kleine bedrijven, op nationaal en internationaal niveau. Helaas ben ik mijn baan kwijtgeraakt toen het bedrijf verkocht werd.” Door zijn leeftijd heeft hij geen kans meer gekregen om te kunnen blijven werken in dezelfde branche. “Jammer, want ik heb door mijn ervaring zoveel te bieden” zegt Hein.

  Lees verder

 • Ervaringsverhaal Zainabu

  Hier leest u het verhaal van de 19-jarige Zainabu. Met behulp van haar ontwikkelcoach gaat ze vol enthousiasme van start met het realiseren van haar droombaan. Dit verhaal laat zien hoe iemand, op weg naar een droombaan, de uitkering kan verlaten. Lees hier de rest van het ervaringsverhaal.

  Lees verder

 • Ervaringsverhaal Mariska

  ’In 2009 raakte ik mijn baan als helpdesk support medewerker kwijt. Omdat mijn partner toen werk had, hebben we vier jaar kunnen leven van zijn inkomen. Gedurende die periode heb ik wel altijd gesolliciteerd, maar helaas niet een betaalde baan gevonden. Na vier jaar raakte mijn partner zijn baan helaas kwijt.' Interview met Mariska Huissen (36 jaar), applicatiebeheerder bij WerkSaam Westfriesland.

  Lees verder

 • Ervaringsverhaal Koen

  ‘Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom. Door een reorganisatie raakte ik mijn baan kwijt als financial controller. Mede door de economische crisis was het lastig om weer een baan te vinden als financial controller. Ik kreeg vanaf april 2014 een bijstandsuitkering. In november 2014 kon ik via een Leer-werkplek aan de slag bij WerkSaam. Interview met Koen Man (42 jaar), medewerker interne controle bij WerkSaam Westfriesland.

  Lees verder

 • Weer aan de slag als grafisch vormgever

  Mazen Alkadri (32 jaar), afkomstig uit Syrië, woont sinds 1 jaar in Nederland. In Syrië en later in Dubai was Mazen grafisch ontwerper. Eenmaal in Nederland moest hij opnieuw zijn leven opbouwen. Bij WerkSaam kwam hij terecht in een Arbeidsgroei-traject. Lees hier hoe het nu met Mazen gaat.

  Lees verder

 • Een andere man dankzij Arbeidsfit traject bij Deen

  Lees hier het ervaringsverhaal van Kees die na een lange weg zijn toekomst op de vrachtwagen ziet. Om privacy redenen wil Kees zijn echte naam liever niet noemen. Kees gaf zelf bij zijn ontwikkelcoach aan dat hij aan de slag wilde, hij wilde weer iets om handen hebben.

  Lees verder

 • Ervaringsverhaal Etienne

  Etienne van Paridon is een succesvol voorbeeld van hoe het project Hoorn Werkt aan Werk zijn vruchten afwerpt. Sinds 1 februari 2016 werkt Etienne van Paridon (19) bij VVH. Onder leiding van gemeente archeoloog Michiel Bartels is Etienne aan de slag gegaan bij Erfgoed. Etienne werkt bij ons in het Kader van Hoorn Werkt aan Werk.

  Lees verder

 • Dick vindt baan dankzij goede inzet

  Lees hier het ervaringsverhaal van Dick Slotegraaf. Dick heeft, na een periode binnen WerkSaam, een betaalde baan gevonden, en is daar blij mee.

  Lees verder

 • John straalt, hij heeft weer (betaald) werk

  Na een lange periode van werk zoeken heeft John eindelijk weer dat blije gevoel. Het gevoel dat hij er toe doet.

  Lees verder

 • Na hard studeren loon naar werken

  André ontving 3 jaar een IOAW-uitkering (dit is een bijstandsuitkering voor oudere werkzoekenden). Na een periode van hard studeren en werken is het hem, samen met WerkSaam gelukt een baan te vinden bij een bedrijf dat zoekmachinemarketing voor andere bedrijven uitvoert. Letterlijk loon naar werken dus.

  Lees verder

 • Vaste aanstelling tot aan pensioen

  Charles Thijssing zat twee jaar thuis. Hij solliciteerde, ging naar netwerkbijeenkomsten. Toch lukte het hem niet om een baan te vinden. Gelukkig kreeg hij, toen hij na zijn WW-periode bij WerkSaam terecht kwam, een kans bij Action. En nu heeft hij daar een vast contract gekregen,
  zodat hij tot aan zijn pensioen kan blijven werken!

  Lees verder

 • Ik help mensen op weg naar hun bestemming

  Frans van Marsbergen-Koops (59 jaar) was 23 jaar lijndienstchauffeur. Hij raakte zonder werk en kwam bij WerkSaam terecht. Samen met zijn coach ging hij heel gericht op zoek naar werk als vrachtwagen- of buschauffeur. En dat vonden ze.

  Lees verder

Uitgelicht