Geen werk wat nu?

WerkSaam vindt het belangrijk dat u zo snel mogelijk aan het werk gaat. Hier zullen wij u bij begeleiden. Er zijn allerlei instrumenten die hierbij eventueel kunnen worden ingezet, ook als u bijvoorbeeld een beperking heeft. WerkSaam gaat samen met u kijken naar wat uw mogelijkheden zijn. Afhankelijk van uw kunnen en behoeften gaat u aan de slag met een arbeidscoach of ontwikkelcoach. De arbeidscoach is er om samen met u werk te vinden, de ontwikkelcoach helpt u bij uw eigen ontwikkeling voordat u aan het werk kunt.

We kunnen bij de bemiddeling naar werk gebruik maken van verschillende instrumenten, zoals proefplaatsing met behoud van uitkering, sollicitatietraining of loonkostensubsidie.

 • Ik ben zelfstandig ondernemer

  Als u zelfstandig ondernemer bent en (tijdelijk) in de financiële problemen zit kunt u terecht bij WerkSaam Westfriesland. WerkSaam voert sinds 2015 het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) uit. WerkSaam stimuleert ondernemers vooral in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Lukt dit tijdelijk niet, dan is onder voorwaarden een bedrijfskapitaal of een uitkering mogelijk.

  Lees verder

 • Jongerenloket voor jongeren tot 27 jaar

  Wat doe jij? Doorleren, werken of allebei? Werk betekent je wereld vergroten, kennis opdoen en belangrijk, geld verdienen! Zorg voor een goed CV en schrijf je in op diverse vacaturesites. Ook kun je je inschrijven bij diverse uitzendbureaus in de buurt.

  Lees verder

 • Volwasseneneducatie

  Volwasseneneducatie is bedoeld voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal: lezen, schrijven, rekenen met inbegrip van basis computervaardigheden.

  Met diverse taaltrajecten wil WerkSaam in de regiogemeenten de taalvaardigheid van de inwoners van Westfriesland verbeteren (aanpak laaggeletterdheid).

  Lees verder

 • Wat zijn uw rechten en plichten?

  WerkSaam vindt het belangrijk dat u zo snel mogelijk aan het werk gaat. Hier zullen wij u bij begeleiden, maar daarbij verwachten we van u een actieve houding. Er zijn allerlei instrumenten die hierbij eventueel kunnen worden ingezet, ook als u bijvoorbeeld een belemmering heeft. Welke weg u aflegt om aan het werk te komen is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie, uw persoonlijke inzet en mogelijkheden. Bij het thema werk horen een aantal rechten en plichten.

  Lees verder

 • Werken met behoud van uitkering

  Soms is het nog niet mogelijk om bij een gewone werkgever te werken. Bijvoorbeeld omdat u geen of weinig (recente) werkervaring heeft. Het is dan mogelijk om tijdelijk met behoud van uitkering te werken in een werkervaringsplaats. Afhankelijk van uw situatie doorlopen we met u een Arbeidsgroei- of Arbeidsfit-traject. Het doel hiervan is om uw afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en de kans op het vinden van werk te vergroten. Onze ervaring leert dat dit – mede afhankelijk van uw eigen inzet – behoorlijk kansrijk kan zijn.

  Lees verder

Uitgelicht