Werken met behoud van uitkering

Soms is het nog niet mogelijk om bij een gewone werkgever te werken. Bijvoorbeeld omdat u geen of weinig (recente) werkervaring heeft. Het is dan mogelijk om tijdelijk met behoud van uitkering te werken in een werkervaringsplaats. Afhankelijk van uw situatie doorlopen we met u een Arbeidsgroei- of Arbeidsfit-traject. Het doel hiervan is om uw afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en de kans op het vinden van werk te vergroten. Onze ervaring leert dat dit – mede afhankelijk van uw eigen inzet – behoorlijk kansrijk kan zijn.

 • Arbeidsgroei en Arbeidsfit

  Afhankelijk van uw situatie doorlopen we met u een Arbeidsgroei- of Arbeidsfit-traject. Het doel hiervan is om uw afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en de kans op het vinden van werk te vergroten. Onze ervaring leert dat dit – mede afhankelijk van uw eigen inzet – behoorlijk kansrijk kan zijn. In de eerste 6 maanden dat WerkSaam bestaat hebben we al vele werkzoekenden via een werkervaringsplek naar een betaalde baan kunnen begeleiden.

  Lees verder

 • Weer aan de slag door Arbeidsgroei of Arbeidsfit

  WerkSaam geeft mensen graag de kans om zich met een werkervaringsplaats verder te ontwikkelen naar het vinden van een betaalde baan. Dit is een traject met behoud van uitkering. Vaak gaat het om een werkervaringsplaats bij het Leer-werkbedrijf van WerkSaam maar iemand kan ook op een andere afdeling worden geplaatst. WerkSaam heeft al vele werkzoekenden via een werkervaringsplek naar een betaalde baan kunnen begeleiden.

  Lees verder

 • Wat biedt het Leer-werkbedrijf van WerkSaam?

  In het Leer-werkbedrijf van WerkSaam kunt u op verschillende afdelingen werkervaring opdoen. Dit kan op de verpakkingsafdeling, bij de postbezorging, catering, schoonmaak, maar ook op één van de kantoorafdelingen van WerkSaam. Zolang we u maar helpen bij uw weg naar betaald werk.

  Lees verder

 • Mobiliteitstraining: 3-in-1 sollicitant

  Je wilt met je sollicitatiebrief bij werkgevers opvallen tussen de vele sollicitaties die ze krijgen. Maar hoe val je op? En als je vervolgens wordt uitgenodigd op een gesprek: hoe presenteer en verkoop je jezelf dan? Tijdens de mobiliteitstraining brengen ervaren trainers u, aan de hand van de ‘3-in-1-methode’, bij hoe u dit het beste kunt aanpakken.

  Lees verder

Uitgelicht