Weer aan het werk met Flextensie

Wilt u werkervaring opdoen, een netwerk opbouwen of naast uw uitkering iets extra’s verdienen? Dan is Flextensie misschien iets voor u. Flextensie bemiddelt mensen, die al langere tijd werkloos zijn en een uitkering ontvangen, naar tijdelijk werk.

Met Flextensie biedt WerkSaam uitkeringsgerechtigden de mogelijkheid om aan de slag te gaan in tijdelijke opdrachten. U doet werkervaring op en leert nieuwe mensen en bedrijven kennen. De kans op een reguliere baan wordt zo groter. Uw uitkering loopt in deze periode gewoon door. Bovenop uw uitkering ontvangt u netto € 1,50 per gewerkt uur. Dit bedrag wordt niet verrekend met uw uitkering, dit is een extra bedrag. Voorbeeld: u werkt 40 uur voor een tijdelijke opdracht. U ontvangt dan bovenop uw uitkering (40 x € 1,50 =) € 60,-. 

WerkSaam Westfriesland zet Flextensie in voor iedereen die langer dan drie maanden een uitkering ontvangt. Het maakt niet uit of u een korte, of lange afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Het maakt ook niet uit of u recente werkervaring heeft of niet. Ook werkzoekenden die jonger dan 27 jaar zijn kunnen  meedoen aan Flextensie. Voor hen geldt de inkomstenvrijlating niet en aan hen wordt geen € 1,50 per uur uitbetaald. WerkSaam zet dit geld in voor bijvoorbeeld het bekostigen van een opleiding of cursus.

Wilt u ook direct aan de slag met Flextensie? Neemt u dan contact op met uw arbeids- of ontwikkelcoach.

Folder werkzoekenden

Uitgelicht