Catering Broodje Smeren 2

Tips bij solliciteren

Als u op zoek bent naar werk en u vindt het lastig om een sollicitatiebrief te schrijven of uzelf te presenteren bij een sollicitatiegesprek? Neem dan contact op met uw coach.

Hieronder vindt u informatie over solliciteren.

De meeste mensen vinden een baan via hun eigen netwerk, zoals familie, vrienden of oud-collega’s. Bent u op zoek naar een baan? Laat dit dan aan zoveel mogelijk mensen weten. U kunt hierbij ook sociale media gebruiken, zoals LinkedIn, Facebook of Twitter.

Veel werkgevers melden hun vacatures ook aan bij het WerkgeversServicePunt Noord-Holland Noord (WSP). Wij werken nauw samen met het WSP. Het WSP organiseert ook activiteiten om werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen. Bij die activiteiten moet u denken aan banenmarkten, speeddates of pak je kansen bijeenkomsten.

Via uitzendbureaus is het ook mogelijk om werk te vinden. Vaak is dit tijdelijk werk, maar dat kan een mooie opstap zijn naar een vaste baan. Zoek naar een aantal uitzendbureaus en schrijf uzelf hier in.

Ook kunt u op internet zoeken naar een baan. Er zijn veel vacaturesites. Hieronder staan er een aantal:

Het komt steeds vaker voor dat werkgever en werkzoekende elkaar vinden via sociale media, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter. Heeft u hulp nodig om een profiel aan te maken of te actualiseren? Of heeft u vragen over het gebruik van sociale media om werk te vinden? Neem contact op met uw coach.

LinkedIn
LinkedIn is een zakelijk platform op internet. Het is hier makkelijk om contacten zoeken. Dit kan met een persoonlijk bericht naar je professionele contacten. Maar u kunt zich ook aansluiten bij groepen.

Het begint met het aanmaken van een LinkedIn profiel. Verplaatst u zich hierbij in de werkgever die op zoek is naar geschikte kandidaten voor een baan. Zet op LinkedIn uw vaardigheden en werkervaring.

Overige sociale media
Ook kunt u gebruik maken van andere sociale media om werk te vinden. Op Facebook kunt u bijvoorbeeld uw opleidingen en werkervaring vermelden. Zakelijke informatie over uw vakgebied kunt u delen op Twitter. En op Pinterest of Instagram is het mogelijk om foto’s, video’s of verhalen van je persoonlijke passies en creatieve talenten te delen. Dit kan u allemaal helpen aan die ene baan. Maar het kan ook juist tegen u werken. Denk dus goed na over hoe en wat u wilt laten zien.

U heeft een vacature gevonden en u moet een sollicitatiebrief sturen? Een brief die opvalt tussen die van de  andere kandidaten. In een sollicitatiebrief geeft u aan wie u bent, wat u kunt en waarom u de geschikte kandidaat bent voor de baan. Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een goede sollicitatiebrief? Neemt u dan contact op met uw coach.

Ook kunnen wij uw brief checken als u naar het WerkSaam Café komt.

Een CV (Curriculum Vitae) is een overzicht van uw opleiding, werkervaring en kennis die u heeft opgedaan. Een CV is uw visitekaartje. Voordat een sollicitatiebrief wordt gelezen, kijkt een werkgever of recruiter eerst naar uw CV.

Heeft u al een CV, maar wilt u deze verbeteren, of wilt u dat iemand anders er naar kijkt? Dan helpen wij u graag. Neem contact op met uw coach. Of kom naar het WerkSaam Café.

U kunt ook gebruik maken van dit voorbeeld CV.

Andere onderwerpen

Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.