Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

Op deze pagina leest u meer over bijstand aan zelfstandig ondernemers of personen die een eigen bedrijf willen gaan starten.

De bijstand voor ondernemers (Bbz) is er voor:

  • Startende ondernemers, mensen die een bedrijf beginnen vanuit de bijstand of WW. Ontvangt u een bijstandsuitkering bespreekt u dan uw plannen met  met uw coach.
  • Gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen. WerkSaam kan u helpen met een bedrijfskrediet of tijdelijke inkomensondersteuning. U kunt hiervoor een afspraak maken met de Rob Peereboom of Carolien Slagter. Ondersteuning is alleen mogelijk indien uw bedrijf, na bijstandsverlening, levensvatbaar is. Om dit te beoordelen vragen wij meestal een advies van een extern bureau.
  • Zelfstandigen van 55 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf. In dat geval kunt u in aanmerking komen voor aanvullende bijstand. U dient nog wel een in de wet opgenomen minimum inkomen uit het bedrijf te halen.
  • Zelfstandigen met een niet-levensvatbaar bedrijf en die met hun bedrijf wilen stoppen. In dat geval kunt u gedurende een beperkte periode (aanvullend) bijstand ontvangen.

Meer informatie

Uitgelicht