Beveiligd e-mailen

WerkSaam Westfriesland hecht grote waarde aan de beveiliging van persoonsgegevens. Daarom vragen we u om (gevoelige) persoonsgegevens zo veilig mogelijk naar ons te versturen. U kunt daarbij gratis gebruik maken van Cryptshare. Door Cryptshare te gebruiken voldoet u aan alle wettelijke richtlijnen die de overheid stelt aan het beveiligd verzenden van persoonsgegevens.

Wat is Cryptshare?

Met Cryptshare stuurt en ontvangt u veilig e-mails en bestanden naar WerkSaam. 
Cryptshare versleutelt deze e-mails en bijlagen. De ontvanger kan de e-mail en de bijlage(n) alleen lezen als hij/zij het wachtwoord heeft ontvangen.

Met Cryptshare kunt u bestanden tot 2 GB versturen. U kunt Cryptshare dus ook gebruiken om bestanden te versturen die groter zijn dan de omvang die uw e-mailprovider toestaat. 

Hoe werkt Cryptshare?

Voor het verzenden van berichten en bestanden via Cryptshare heeft u geldige e-mailadressen van uzelf en van de ontvanger nodig. Verder is het belangrijk dat u via SMS of telefonisch het Cryptshare-wachtwoord en uw e-mailadres aan ons doorgeeft. Dan kunnen wij het bestand openen. Heeft u geen contactpersoon bij WerkSaam, dan kunt u het algemene e-mailadres (kcc@werksaamwf.nl) invoeren in Cryptshare. Het wachtwoord kunt u dan telefonisch doorgeven op 0229-258758.

Een bericht verzenden of ontvangen via Cryptshare

U kunt een bericht of bestand met Cryptshare versturen via https://transfer.werksaamwf.nl/. 

Wilt u meer weten over hoe u Cryptshare gebruikt bij het versturen van uw e-mail? Lees dan de handleiding (pdf, 890 Kb).

Wilt u meer weten over hoe u Cryptshare gebruikt bij het ontvangen van uw e-mail? Lees dan de handleiding (pdf, 699 Kb).