Nieuws oktober 2018

Afgelopen periode heeft de cliëntenraad de ontwikkelingen voor nieuwe werkkleding van de groenploegen met aandacht gevolgd

Omdat er nog veel vragen open bleven is de leidinggevende van de groenploegen  tijdens onze bijeenkomst uitleg komen geven over de aankoop van de nieuwe werkkleding.

Hij legt uit dat bij het uitzoeken van de kleding rekening gehouden moet worden met de veiligheid tijdens het werken, denk hierbij aan scherpe struiken, doornen en beten van teken. De kleding moet goed zichtbaar in het verkeer en moet comfortabel zijn bij koud en bij warm weer.

Afgelopen jaar hebben een paar personen test kleding gedragen waarna alle plussen en minnen nog eens zijn bekeken. Uiteindelijk is er voor het huidige pakket gekozen. Er is nu een kledingpakket met een betere vochtafvoer bij warm weer en de shirts zijn minder knellend. Bij het bepalen van welke kleding gedragen gaat worden is het bijna onmogelijk om het een ieder naar het zin te maken.

De afgelopen zomer had veel warme dagen waardoor er veel ongemak was door de hoge temperaturen.  Er wordt nu goed gekeken wat de mogelijkheden zijn om, tijdens warme dagen,  het werk aan te passen in de kleding en in de werktijden.