WerkSaam in Corona-tijd

Ook bij WerkSaam merken we de gevolgen van de Coronacrisis goed. Wie thuis kan werken, doet dat. Medewerkers die ziek zijn en medewerkers met een kwetsbare gezondheid blijven ook thuis. Daarin nemen we geen enkel risico.

Ook hebben we alle groepsbijeenkomsten geannuleerd en gesprekken tussen coaches en cliënten vinden voornamelijk telefonisch plaats. Natuurlijk gaan alle werkzaamheden voor het verstrekken van uw uitkering gewoon door. Daarvoor zijn we telefonisch ook de hele dag bereikbaar.

 Leerwerkbedrijven blijven open

Veel organisaties maken in deze tijd de afweging om wel of niet open te blijven. Wij krijgen hier ook vragen over. Externe afspraken gaan niet door. Niet met cliënten, maar ook niet met leveranciers of (zakelijke) relaties. Een andere afweging die we maken is het open houden van onze leer-werkbedrijven. We bespreken dit dagelijks met ons crisisteam. We werken hier in grote groepen. Soms buiten, zoals met de post of in het groen. Daar lopen we minder risico, omdat de social distance (minimale afstand van 1,5 meter) goed uitvoerbaar is. Daarnaast werken veel mensen in ons pand, in het naaiatelier of bij de afdeling Verpakken. De medewerkers die kunnen werken zijn over het algemeen gebaat bij het hebben van structuur.

Medewerkers met psychische, verslavings- of verstandelijke problemen willen juist vaak aan het werk blijven. Zij krijgen nog grotere problemen als ze, zonder begeleiding, thuis komen te zitten. Daar voelen wij ons verantwoordelijk voor. Een andere afweging is die van de klant. Eén van onze belangrijkste opdrachtgevers valt in de categorie Vitaal: de levensmiddelenbranche. Daar is het nu drukker dan ooit. En die hebben alle hulp die er is, hard nodig. Ook daar voelen wij ons verantwoordelijk voor.

Daarom hebben wij besloten om onze leerwerkbedrijven zo lang als mogelijk open te houden. Natuurlijk houden we ons aan de minimale afstand van 1,5 meter tussen 2 personen. En nemen we de andere gangbare hygiëne maatregelen. Elke dag bekijken we opnieuw wat wel en wat niet gaat. We hopen zolang mogelijk door te kunnen. In ieders belang dus.

·         WerkSaam sluit de deuren voor publiek;

·         Wilt u naar WerkSaam komen om uw inkomstenformulier of een loonstrookje in te leveren? Doe dit dan in de brievenbus bij onze hoofdingang. Deze legen we meerdere keren per dag.

·         De telefonische bereikbaarheid breiden we uit. We zijn bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur via 0229-258758. Houd wel rekening met een mogelijk langere wachttijd;

·         Afspraken met WerkSaam gaan telefonisch of digitaal;

·         Groepsbijeenkomsten, zoals trainingen, WerkSaam café of bemiddelingsgroepen gaan niet door; de trainingen van de WerkSaam Campus vinden vanaf week 17 online plaats.

·         Het inloopspreekuur van het Jongerenloket is ook telefonisch of per e-mail via 06 – 11 39 38 18 / jongerenloket@hoorn.nl.

Als er nieuwe maatregelen komen, informeren we u via de website en onze sociale media-kanalen.

* U kunt veel zaken via onze website regelen, zoals het doorgeven van uw inkomsten of andere wijzigingen. Dat kan via www.werksaamwf.nl/mijnwerksaam.