Mei 2020

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden mei 2020

  Deze maand ontvangen alle uitkeringsgerechtigden weer een nieuwsbrief.

 • WerkSaam weer (beperkt) open voor bezoekers vanaf 1 juni 2020

  13 mei 2020

  Het Corona-virus lijkt ons land iets minder in de greep te hebben. De Rijksoverheid heeft in een persconferentie aangegeven het land langzaamaan weer meer vrijheden te geven. Dat zorgt voor de dienstverlening van WerkSaam ook voor enkele aanpassingen. Het gebouw van WerkSaam passen we aan, zodat we weer bezoekers in ons pand kunnen ontvangen. Natuurlijk houden we ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM.

 • Werkzoekenden van West-Friesland: meld je aan!

  09 juni 2020

  De Selectie lanceert op 19 mei 2020 een talentenpool om de werkloosheid, die naar aanleiding van de coronacrisis ontstaat, in de West-Friese gemeentes in te dammen. “Een vijver vol talent waar bedrijven uit de regio gratis uit kunnen vissen” aldus Michiel Martens oprichter van De Selectie.

 • Verlenging Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

  28 mei 2020

  Afgelopen week is bekend geworden dat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd gaat worden. We weten dat er een partnertoets komt. Dit betekent dat iedere zelfstandige met een partner met inkomen geen of minder recht heeft op een Tozo-uitkering.

 • Online trainingen via de WerkSaam Campus

  20 mei 2020

  De WerkSaam Campus biedt sinds een aantal weken de trainingen online aan. De training Leren Solliciteren organiseert 2 livestreams per week. De training Empowerment en de training Nederlandse basis sollicitatievaardigheden bieden eenmaal per week een videopresentatie aan De training Taal op de Werkvloer organiseert 2 keer per week videogesprekken via Skype.

 • Aan de slag met Tozo

  02 juni 2020

  Op 1 mei startte een groep cliënten (en 2 stagiaires) met hun nieuwe baan bij WerkSaam. Ze handelen de aanvragen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) af. De aanvragen Tozo worden hiermee sneller verwerkt en deze collega’s hebben nu een betaalde baan. En straks, als dit werk af is, hebben ze meer kans op ander werk.

 • WW-uitkering

  20 mei 2020

  Wanneer het werk naast uw bijstandsuitkering stopt of als u minder uren gaat werken heeft u mogelijk recht op een WW-uitkering van het UWV. U heeft recht op een WW-uitkering omdat u via uw werkgever elke maand een verzekeringspremie hiervoor heeft betaald.

 • Uitbetaling vakantiegeld

  20 mei 2020

  Over uw uitkering reserveren wij vakantiegeld. Wij betalen dit vakantiegeld op 31 mei 2020 aan u uit. In sommige gevallen kunnen wij dit niet volledig aan u betalen.

 • Uitbetaling vakantiegeld

  08 juni 2020

  Cliënten van WerkSaam ontvangen deze maand hun uitkering aangevuld met het vakantiegeld.