Nieuwsarchief 2015

Hier vindt u alle nieuwsberichten van 2015.

 • Samenwerking tussen WerkSaam en ZOWh@t

  11 februari 2019

  Van passend onderwijs naar passend werk. Donderdag 10 september 2015 hebben WerkSaam Westfriesland en ZOWh@t een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het doel van deze samenwerking is om jongeren beter te begeleiden naar een betaalde baan.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden december 2015

  08 december 2015

  Deze maand hebben uitkeringsgerechtigden een nieuwsbrief van WerkSaam Westfriesland ontvangen. Hier kunt u de 7e nieuwsbrief downloaden.

 • Openstelling feestdagen

  24 november 2015

  WerkSaam Westfriesland heeft met de feestdagen een aangepaste bereikbaarheid. Op vrijdag 25 december 2015 (1e Kerstdag) en op 1 januari 2016 (Nieuwjaarsdag) is WerkSaam gesloten. Op 24 december en 31 december 2015 is WerkSaam vanaf 16.00 uur gesloten.

 • Intensievere samenwerking Leekerweide en WerkSaam Westfriesland

  24 november 2015

  Leekerweide en WerkSaam Westfriesland hebben dinsdag 24 november de intentie tot een nauwere samenwerking bekrachtigd met een convenant. Dit convenant is opgesteld om samen verder te bouwen aan een sociaal maatschappelijk Westfriesland. De twee bedrijven gaan een aantal van elkaars cliënten begeleiden en kennis met elkaar delen. Het doel is de afstand die cliënten tot de arbeidsmarkt hebben te verkleinen en ze, indien mogelijk, te begeleiden naar een betaalde baan.

 • Vanaf 1 december welkom op Dampten 26

  10 november 2015

  De centrale ontvangstruimte van WerkSaam op Dampten 26 is onlangs verbouwd. Deze ruimte is geschikt gemaakt voor het ontvangen van alle cliënten van WerkSaam.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden november 2015

  09 november 2015

  Deze maand hebben uitkeringsgerechtigden een nieuwsbrief van WerkSaam Westfriesland ontvangen. Hier kunt u de 6e nieuwsbrief downloaden.

 • RIBW Zaanstreek Waterland West-Friesland en WerkSaam Westfriesland gaan samenwerken

  03 november 2015

  De RIBW en WerkSaam Westfriesland zijn een samenwerking gestart en gaan hun eigen expertise gebruiken om elkaars cliënten verder te helpen. WerkSaam gaat voor enkele cliënten van de RIBW een baan zoeken en de RIBW biedt cliënten van WerkSaam, die nog niet toe zijn aan werk, arbeidsmatige dagbesteding. De samenwerking is onlangs bekrachtigd in een convenant.

 • Deel dienstverlening WerkSaam Westfriesland nu ook online

  03 november 2015

  WerkSaam Westfriesland optimaliseert haar dienstverlening naar cliënten. Als één van de eerste lokale uitkeringsorganisaties in Nederland biedt WerkSaam met Mijn WerkSaam een deel van de informatievoorziening en dienstverlening digitaal aan. Sinds deze week kunnen cliënten met Mijn WerkSaam een groot deel van hun benodigde informatie digitaal raadplegen en zelf regelen. Zo beschikken ze altijd over de nieuwste informatie en kunnen ze zaken regelen wanneer het hen uitkomt.

 • Ondertekening extra ondersteuning ZZP-ers en jongeren voor gemeente Hoorn

  26 oktober 2015

  De Gemeente Hoorn wil extra inzetten op re-integratie van haar inwoners en heeft in mei besloten om, bovenop het reguliere budget extra middelen en opdracht aan WerkSaam Westfriesland te geven. Vandaag, maandag 26 oktober, vond om 10 uur de ondertekening van de contracten plaats tussen WerkSaam en de bedrijven die een deel van de opdrachten gaan uitvoeren.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden oktober 2015

  21 september 2015

  Deze maand hebben uitkeringsgerechtigden een nieuwsbrief van WerkSaam Westfriesland ontvangen. Hier kunt u de 5e nieuwsbrief downloaden.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden september 2015

  21 september 2015

  Deze maand zijn er 2 nieuwsbrieven van WerkSaam Westfriesland is verstuurd naar alle uitkeringsgerechtigden. De nieuwsbrieven staat nu ook op onze website.

 • Verbouwing centrale ontvangstruimte WerkSaam

  14 september 2015

  De centrale ontvangstruimte van WerkSaam wordt tussen 14 september en 30 oktober verbouwd. Deze ruimte wordt geschikt gemaakt voor het ontvangen van de cliënten van WerkSaam. We doen ons best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Toch is enige hinder niet te voorkomen. Onze excuses daarvoor.

 • Start taallessen Nederlands voor volwassen laaggeletterdenen

  03 september 2015

  Op 31 augustus is het ROC Kop van Noord-Holland in de regio Noord-Holland Noord gestart met taallessen. Deze zijn bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder die hun Nederlands willen verbeteren en nog geen startkwalificatie hebben. Een startkwalificatie is een HAVO-diploma of MBO-diploma niveau 2. Het gaat om lezen, schrijven en spreken. Ook kunnen de basisvaardigheden van rekenen worden opgehaald.

 • Aanpassing betaaldata uitkeringen

  05 augustus 2015

  De inlever- en betaaldata zijn per 1 juli gelijk voor alle cliënten van WerkSaam. Daarnaast vanuit WerkSaam is er nagedacht over een klantvriendelijkere verwerking van de maandelijkse inkomstenformulieren. Sommige mensen hebben namelijk de salarisstrook van hun werkgever nog niet ontvangen op het moment dat ze het inkomstenformulier moeten inleveren. Het is in de nieuwe situatie mogelijk om de salarisstrook wat later aan te leveren; u krijgt dan wel ook later uitbetaald.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden juli 2015

  07 juli 2015

  De nieuwsbrief van WerkSaam Westfriesland is verstuurd naar alle uitkeringsgerechtigden en staat nu ook op onze website.

 • Kostendelersnorm

  07 juli 2015

  In april 2015 hebben wij u geïnformeerd over het overgangsrecht en de kostendelersnorm en is aangegeven dat wij gaan bekijken wat dit voor u gaat betekenen. Hier leest u meer over de kostendelersnorm.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden juni 2015

  15 juni 2015

  De nieuwsbrief van WerkSaam Westfriesland is verstuurd naar alle uitkeringsgerechtigden en staat nu ook op onze website.

 • Uitkeringsspecificaties IOAW januari – april tweemaal verstrekt

  12 juni 2015

  Clienten van WerkSaam met een IOAW-uitkering (Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers) hebben deze week voor de tweede keer de uitkeringsspecificatie van januari tot en met april 2015 ontvangen. Dit was niet de bedoeling.

 • Gemeente Hoorn biedt werk aan mensen met arbeidsbeperking

  08 juni 2015

  De gemeente Hoorn heeft afspraken op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gemaakt met WerkSaam Westfriesland. Het doel is om meer mensen die moeilijk aan het werk komen als werkgever aan het werk te helpen. Op woensdag 3 juni tekenden Marjolijn Dölle, directeur van WerkSaam Westfriesland, en de wethouders Judith de Jong, Ben Tap en Samir Bashara het MVO Westfriesland convenant. De doelstelling is dat in 2018 vijf procent van de werknemers bij de gemeente Hoorn bestaat uit cliënten, sw-medewerkers, diensten of leveringen van WerkSaam.

 • WerkSaam helpt op weg naar een nieuwe baan

  27 mei 2015

  Werken met behoud van uitkering is veel kansrijker dan het klinkt. In onze nieuwsbrief special leest u meer over Werken met behoud van uitkering (MBU).

 • IMS Medical en Westfriesgasthuis ontvangen MVO Westfriesland Proud Partner keurmerkschild

  21 mei 2015

  Donderdag 21 mei vond de eerste MVO Westfriesland netwerkbijeenkomst plaats hier bij WerkSaam. IMS Medical en Westfriesgasthuis hebben tijdens de netwerkborrel het MVO Westfriesland keurmerkschild in ontvangst genomen. Deze bedrijven laten hun maatschappelijke hart spreken en maken veelvuldig gebruik van de inzet van de medewerkers of leveringen/diensten van WerkSaam Westfriesland.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden mei 2015

  11 mei 2015

  De nieuwsbrief van WerkSaam Westfriesland is verstuurd naar alle uitkeringsgerechtigden en staat nu ook op onze website.

 • Openstelling WerkSaam feestdagen

  30 maart 2015

  WerkSaam Westfriesland heeft met de feestdagen een aangepaste bereikbaarheid. Ons bezoekadres op Dampten 2 is op vrijdag 3 april (Goede Vrijdag), 5 mei en 15 mei voor bezoekers gesloten. We zijn wel telefonisch en per e-mail bereikbaar.

  Dampten 26 is voor werkgevers, leveranciers en andere relaties op deze dagen wel bereikbaar.

 • Uw inkomenscoach en ontwikkel- of arbeidscoach bij WerkSaam Westfriesland

  20 maart 2015

  Inwoners met een uitkering hebben onlangs twee brieven ontvangen, met daarin de contactpersonen op het gebied van inkomen en arbeidsontwikkeling of –bemiddeling. Ontvangt u een uitkering van WerkSaam Westfriesland en heeft u geen brief ontvangen? Neemt u dan contact op met Klant Contact Centrum: 0229 – 258758. Zij informeren u over uw contactpersoon.

 • Actieve handhaving WerkSaam Westfriesland

  11 maart 2015

  WerkSaam Westfriesland onderzoekt actief of er in de regio sprake is van uitkeringsfraude. Deze onderzoeken hebben er in de eerste twee maanden van 2015 voor gezorgd dat 14 uitkeringen werden beëindigd, afgewezen of ingetrokken. Er is voor ongeveer € 54.000,- aan ten onrechte ontvangen uitkeringsgeld opgespoord.

 • Uw contactpersoon bij WerkSaam Westfriesland

  05 maart 2015

  Onlangs hebben inwoners met een uitkering een brief ontvangen, met daarin de contactpersoon op het gebied van inkomen(svragen). Binnenkort volgt een brief met de contactpersoon op het gebied van arbeidsontwikkeling en/of –bemiddeling. U hoeft ons hiervoor niet te bellen, u ontvangt automatisch bericht.

 • Gemeente Opmeer kiest voor groenonderhoud WerkSaam

  19 februari 2015

  De gemeente Opmeer heeft voor WerkSaam Westfriesland gekozen voor het onderhoud aan het openbare groen. De medewerkers van WerkSaam worden vooral ingezet bij het schoffelen, snoeien en grasmaaien. Opmeer en WerkSaam werken op meer gebieden samen: ook de postbezorging en de schoonmaak van het gemeentehuis wordt gedaan door medewerkers van WerkSaam.

 • PvdA lijsttrekkers op bezoek bij WerkSaam Westfriesland

  19 februari 2015

  Op vrijdag 20 februari brengen PvdA lijsttrekker voor de Eerste Kamer Marleen Barth en PvdA lijsttrekker bij de provinciale statenverkiezingen Tjeerd Talsma een werkbezoek aan WerkSaam Westfriesland in Hoorn.

 • WerkSaam Westfriesland reikt eerste MVO keurmerkschildjes uit

  12 februari 2015

  WerkSaam Westfriesland heeft tijdens het Westfries Ondernemersgala op 12 februari 2015 de eerste twee MVO keurmerkschildjes uitgereikt. Deze schildjes zijn gegaan naar ondernemers die al volop de inzet van medewerkers van WerkSaam benutten. De primeur ging naar Proud Partners Action Service & Distributie B.V. en Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.

 • Informatie over betaling van uw uitkering

  30 januari 2015

  Uitkeringsgerechtigden die op 30 januari hun uitkering ontvangen hebben, hebben gemerkt dat de betaling is gedaan onder de naam van Op/maat, het voormalig Leerwerkbedrijf dat is opgegaan in WerkSaam Westfriesland.

 • Westfriesgasthuis kiest voor Businesspost Hoorn

  27 januari 2015

  Het Westfriesgasthuis heeft voor de postbezorging gekozen voor Businesspost Hoorn, onderdeel van WerkSaam Westfriesland. Op donderdag 15 januari ondertekenden Nils van Mourik, facilitair manager en inkoper Mark Groen namens het Westfriesgasthuis het 3-jarig contract, samen met bedrijfsleider Daniël van Essen van WerkSaam Westfriesland.

 • Nieuwe werkorganisatie gaat “WerkSaam Westfriesland” heten

  23 december 2014

  Het samenwerkingsverband van de 7 Westfriese gemeenten en Op/maat, om gezamenlijk met ingang van 1 januari de participatiewet te gaan uitvoeren, heeft een naam gekregen: WerkSaam Westfriesland. Met het grootste aantal werkzoekenden is WerkSaam Westfriesland straks dé arbeidsbemiddelaar in West-Friesland.

 • Marjolijn Dölle benoemd als directeur WerkSaam Westfriesland

  22 december 2014

  Hoorn, 18 december 2014: Marjolijn Dölle is door het algemeen bestuur benoemd als directeur van WerkSaam Westfriesland. Sinds augustus van dit jaar was zij al actief als kwartiermaker van de organisatie die vanaf 1 januari 2015 de Participatiewet gaat uitvoeren.