Gemeente Opmeer kiest voor groenonderhoud WerkSaam

De gemeente Opmeer heeft voor WerkSaam Westfriesland gekozen voor het onderhoud aan het openbare groen. De medewerkers van WerkSaam worden vooral ingezet bij het schoffelen, snoeien en grasmaaien. Opmeer en WerkSaam werken op meer gebieden samen: ook de postbezorging en de schoonmaak van het gemeentehuis wordt gedaan door medewerkers van WerkSaam.

"Wij kiezen ervoor om de mensen op leerwerkplaatsen aan het werk te houden. Daarmee blijft Opmeer ook op dit vlak een sociale gemeente", aldus wethouder Deutekom die verantwoordelijk is voor de zorg. WerkSaam Westfriesland is vanaf 1 januari 2015 dé arbeidsbemiddelaar van West-Friesland. Het is een samenvoeging van de afdelingen Sociale zaken van de zeven West-Friese gemeenten en leerwerkbedrijf Op/maat. WerkSaam Westfriesland begeleidt en bemiddelt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.

Manager arbeidsbemiddeling Robin Dissels is heel blij met de continuering van de samenwerking. “We hebben al langere tijd een plezierige samenwerking. Het is mooi dat de gemeente Opmeer haar tevredenheid heeft geuit met een duurzaam contract.”

Over WerkSaam Westfriesland

WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van Westfriesland. WerkSaam is een samenvoeging van de Sociale diensten van de 7 Westfriese gemeenten en leerwerkbedrijf Op/maat en voert sinds 1 januari 2015 het grootste deel van de Participatiewet uit (bundeling Wet Werk en Bijstand, Wet Sociale Werkvoorziening en gedeeltelijk Wajong). WerkSaam begeleidt en bemiddelt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Regulier waar het kan en beschut waar het moet. Inwoners die echt niet aan het werk kunnen voorziet WerkSaam (tijdelijk) in levensonderhoud, met een uitkering. Werk is echter de rode draad. Dit gebeurt samen met werkgevers. WerkSaam kent de regio, regelgeving en weet wat werkgevers nodig hebben. Werk is iets waar iedereen recht op heeft. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland!