IMS Medical en Westfriesgasthuis ontvangen MVO Westfriesland Proud Partner keurmerkschild

Donderdag 21 mei vond de eerste MVO Westfriesland netwerkbijeenkomst plaats hier bij WerkSaam. IMS Medical en Westfriesgasthuis hebben tijdens de netwerkborrel het MVO Westfriesland keurmerkschild in ontvangst genomen. Deze bedrijven laten hun maatschappelijke hart spreken en maken veelvuldig gebruik van de inzet van de medewerkers of leveringen/diensten van WerkSaam Westfriesland.

Ruim 70 Westfriese werkgevers hebben ervaren wat sociaal ondernemen betekent en wat het MVO platform te bieden heeft. Een grote groep gasten heeft eerst een rondleiding gehad door onze Leerwerkbedrijven en konden nu eens met eigen ogen aanschouwen wat een diversiteit aan diensten WerkSaam kan bieden.

Na een welkomstwoord van José Tiessing en Marjolijn Dölle was het de beurt aan de twee nieuwe Proud Partners, IMS Medical en het Westfries Gasthuis, om het publiek te vertellen over hun nauwe samenwerking met WerkSaam. De boodschap van beide bedrijven was duidelijk: "Als je twijfelt om werkzoekenden aan te nemen, doe het gewoon! WerkSaam staat klaar daar waar ondersteuning en advies nodig is." Met veel trots overhandigde Robin Dissels de twee bedrijven het Proud Partner keurmerkschildje als ambassadeurs van het sociaal betrokken ondernemerschap.

Het programma werd afgesloten met een inspirerend verhaal van John van Schagen (eindredacteur van BNR Nieuwsradio). Hij boeide de gasten over de wereld van journalistiek en hoe je de media kan gebruiken om je bedrijf onder de positieve aandacht te brengen. Onder het genot van een hapje en een drankje werden na afloop ervaringen gedeeld. Er werd nagepraat over de mogelijkheden en kansen die er zijn als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een leuke reactie van een echte Westfriese ondernemer: "Vaak weten we goed te vertellen wat er allemaal niét mogelijk is, maar dit laat nog maar eens zien wat er allemaal wél mogelijk is!"

Manager Arbeidsbemiddeling Robin Dissels is blij dat steeds meer ondernemers en bedrijven hun maatschappelijke kant laten zien. “Ondernemers hebben een bevoorrechte positie. Zij kunnen het verschil maken door werkzoekenden, ook die met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans te bieden.” WerkSaam brengt met convenant partners de concrete (werk)mogelijkheden in kaart en voert deze vervolgens uit. Werkgevers die nog een stapje verder gaan en hun ondernemende hart echt laten spreken, kunnen MVO Westfriesland Proud Partner worden. Je wordt Proud Partner als je óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt óf 5% aan diensten en leveringen afneemt van personeel uit deze doelgroep. MVO Westfriesland Proud Partnerschap draagt bij aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tevens komen de criteria voor MVO Proud Partners overeen met die van SROI en kunnen dus voor beiden meetellen.

Namens het MVO Team willen wie iedereen bedanken die ervoor heeft gezorgd dat deze dag een podium is geweest waar we trots op kunnen zijn!

Meer informatie

  • Foto's van de netwerkborrel vindt u bij op de website van MVO Westfriesland onder Media
  • Klik hier voor meer informatie over de Proud Partners