WerkSaam Westfriesland reikt eerste MVO keurmerkschildjes uit

WerkSaam Westfriesland heeft tijdens het Westfries Ondernemersgala op 12 februari 2015 de eerste twee MVO keurmerkschildjes uitgereikt. Deze schildjes zijn gegaan naar ondernemers die al volop de inzet van medewerkers van WerkSaam benutten. De primeur ging naar Proud Partners Action Service & Distributie B.V. en Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V.

Uitreiking keurmerkschildje Action Zwaagdijk

Bij Action Service & Distributie B.V. werken gemiddeld 40 werknemers van WerkSaam in het Distributiecentrum in Zwaagdijk. Zij houden de paden in het magazijn schoon, zodat o.a. de orderpickers hun werk optimaal en veilig kunnen uitvoeren. Een vijftigtal medewerkers is al doorgegroeid naar een andere functie binnen het bedrijf. Manager Arbeidsbemiddeling Robin Dissels: “We zijn trots op werkgevers zoals Action. Zij zien in dat ondernemen met je hart heel goed samen gaat met het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Dat geldt ook voor Wit Wognum B.V.; tevens een bedrijf met hart voor de zaak en haar mensen. Wit biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans door ze in dienst te nemen én te houden. Ook investeert Wit veel in het opleiden van jongeren, onder meer met stageplekken.”

Proud Partners

Ondernemers hebben een bevoorrechte positie. Zij kunnen het verschil maken door werkzoekenden, ook die met een afstand tot de arbeidsmarkt, een kans te bieden. WerkSaam brengt met convenant partners de concrete (werk)mogelijkheden in kaart en voert deze vervolgens uit. Werkgevers die nog een stapje verder gaan en hun ondernemende hart echt laten spreken, kunnen MVO Westfriesland Proud Partner worden. Je wordt Proud Partner als je óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt óf 5% aan diensten en leveringen afneemt van personeel uit deze doelgroep. MVO Westfriesland Proud Partnerschap draagt bij aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tevens voldoen Proud Partners automatisch aan de SROI-eisen die er in deze regio gelden.

Westfries Ondernemersgala

WerkSaam Westfriesland was te gast tijdens het Westfries Ondernemersgala op 12 februari, waar WerkSaam zelfs het thema van de avond was. Directeur Marjolijn Dölle: “We zijn heel blij dat we WerkSaam tijdens het gala kunnen presenteren aan ondernemend Westfriesland. WerkSaam is in de regio verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet en kan alleen bestaan dankzij onze samenwerking met werkgevers. Ik nodig dan ook andere werkgevers uit om met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor hun bedrijf.”

Over WerkSaam Westfriesland

WerkSaam Westfriesland is dé arbeidsbemiddelaar van West-Friesland. WerkSaam is een samenvoeging van de Sociale diensten van de 7 Westfriese gemeenten en leerwerkbedrijf Op/maat en voert sinds 1 januari 2015 het grootste deel van de Participatiewet uit (bundeling Wet Werk en Bijstand, Wet Sociale Werkvoorziening en gedeeltelijk Wajong). WerkSaam begeleidt en bemiddelt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Regulier waar het kan en beschut waar het moet. Inwoners die echt niet aan het werk kunnen voorziet WerkSaam (tijdelijk) in levensonderhoud, met een uitkering. Werk is echter de rode draad. Dit gebeurt samen met werkgevers. WerkSaam kent de regio, regelgeving en weet wat werkgevers nodig hebben. Werk is iets waar iedereen recht op heeft. Samen bijdragen aan een WerkSaam Westfriesland!