Grote belangstelling Taalakkoord Noord-Holland Noord

Alkmaar, 7 september 2016 – Een groot aantal Noord-Hollandse partijen gaat zich inzetten om de taalvaardigheid van inwoners in de regio een impuls te geven. Maandag 5 september zetten 25 organisaties hun handtekening onder het Taalakkoord Noord-Holland Noord, een initiatief van Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven, ondersteund door RPAnhn. Meerdere partners hebben aangegeven op korte termijn ook acties te willen toevoegen aan het Taalakkoord!

In het Taalakkoord voor Noord-Holland Noord zijn de afspraken voor het realiseren van de ambities op het gebied van laaggeletterdheid vastgelegd, met  duidelijke werkafspraken en taakverdeling.  Het sluit aan bij het landelijke actieprogramma ‘Tel mee met Taal’, waarmee de departementen OCW, VWS en SZW gezamenlijk voorkomen dat mensen met een beperkte taalvaardigheid aan de kant komen te staan.

In Nederland is 1 op de 9  inwoners laaggeletterd, ook in Noord-Holland Noord. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift.  Bedrijven en organisaties in de regio kunnen nog meedoen aan het Taalakkoord. Er is een aparte subsidie beschikbaar voor bedrijven om hun personeel te scholen. Bedrijven die interesse hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Anita Metzelaar, telefoon 06 – 21 23 52 27 of e-mail anita@leerwerkloketnhn.nl.

De ondertekenaars van het Taalakkoord zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen. 

Ondertekening taalakkoord