WerkSaam Café in gemeentehuis Stede Broec

Woensdag 5 oktober opent het “WerkSaam Café” in het gemeentehuis van Stede Broec. Het WerkSaam Café is een middel om werkzoekenden die in informele sfeer hulp nodig hebben bij hun zoektocht naar werk. Door deze extra vestiging is het WerkSaam Café gemakkelijker bereikbaar voor cliënten van WerkSaam die woonachtig zijn in en rond Stede Broec, want ook mensen uit de buurgemeenten zijn natuurlijk welkom.

Wethouder Nootebos slaat hiervoor de handen ineen met WerkSaam Westfriesland. “Deze extra voorziening maakt het contact met WerkSaam laagdrempelig en nabij. Je kunt er terecht voor alle hulpvragen. Het gemeentehuis ligt naast het station dus het is ook voor iedereen goed bereikbaar.”

Het WerkSaam Café vindt nu al iedere donderdagmiddag plaats aan Dampten 26 in Hoorn, maar vanaf woensdag 5 oktober dus ook in het gemeentehuis van Stede Broec. Zo kunnen werkzoekende uitkeringsgerechtigden elke woensdagochtend tussen 9.00 en 11.00 uur zonder afspraak terecht voor hulp.

WerkSaam Café biedt hulp bij het opstellen van een goed cv, een overtuigende sollicitatiebrief en het oefenen van sollicitatiegesprekken. Tevens kan men hier terecht voor begeleiding bij bijvoorbeeld het gebruik van het digitale platform “Mijn WerkSaam”. Daarnaast is er gelegenheid om op de verschillende vacaturesites te zoeken naar een mooie baan en wordt er hulp geboden bij het invullen van formulieren zoals vakantieverzoeken of bijstandsaanvragen. Tijdens het WerkSaam Café zijn altijd een arbeidscoach, een trainer en een inkomensconsulent van WerkSaam aanwezig.