Maart 2018

 • Van Bijstand naar Baan

  Zij heeft zich ’rot gesolliciteerd’. 400 brieven, 25 keer op gesprek. Silvia Bakker (46), die bij een reorganisatie haar baan was kwijtgeraakt, kreeg het niet voor elkaar om weer aan het werk te komen. Ondanks twintig jaar ervaring in de communicatie, waar ze - al zegt ze het zelf - best goed in is.

 • Dag van de 1000 voorbeelden

  Hoorn, 20 maart 2018 - Werkgevers in Noord-Holland Noord behoren landelijk gezien tot de koplopers in het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doelstelling tot en met eind 2018 is namelijk 926 extra banen erbij in de regio, maar inmiddels heeft Noord-Holland Noord al 1.514 extra banen gerealiseerd - 588 banen meer.

 • WerkSaam Café Stede Broec

  Woensdag 21 maart is er geen WerkSaam café in Stede Broec vanwege de verkiezingen. Wij hopen op uw begrip en verwelkomen u graag weer op woensdag 28 maart tussen 9-11 uur.

 • Nieuwe beleidsplan vastgesteld

  Het nieuwe beleidsplan van WerkSaam Westfriesland is donderdag 8 maart door het algemeen bestuur van Werksaam vastgesteld. In dit plan, met de titel ‘Iedereen laten participeren’, staat wat WerkSaam tussen 2018-2021 wil bereiken en gaat doen voor haar cliënten. Het nieuwe beleid gaat op 1 juli 2018 in en vervangt het eerste plan dat met de oprichting van WerkSaam is gemaakt.

 • Betalingen van 14 maart

  De tussentijdse betaalrun van woensdag 14 maart is door een systeemstoring helaas niet op woensdag verwekt.

 • Zorgopleiding en baangarantie voor uitkeringsgerechtigden

  WerkSaam en Wilgaerden slaan de handen ineen

  Op 8 maart start een groep uitkeringsgerechtigden van WerkSaam met de BBL-opleiding Helpende Zorg en welzijn Niveau 2 via het ROC, in combinatie met een baan bij Wilgaerden. De Westfriese ouderenzorginstelling Wilgaerden wil vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid mensen een kans bieden, mede gelet op het toekomstig tekort aan mensen in de zorg. WerkSaam is op zoek naar banen voor haar uitkeringsgerechtigden. Deze samenwerking is een unieke kans voor West Friesland!

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden maart 2018

  Deze maand heeft ook iedere uitkeringsgerechtigde de nieuwsbrief van de maand maart ontvangen.