Sander digitaliseert onze documenten!

Deze keer een succesverhaal van Sander (20). Sander werkt met loonkostensubsidie bij de scanstraat van WerkSaam. Sander ziet het als een mooie opstart.

Sander: “Ik scan documenten van gemeenten. Het gaat om het digitaliseren van de post van deze gemeenten. Ik ben zo’n anderhalve maand geleden gestart. Ik heb leuke collega’s en leuk werk. Ik heb een secretariële opleiding gedaan. Dit werk past wel bij me.”

“Toen ik van school kwam heb ik 3 maanden bij een ander bedrijf gewerkt. Ik kon daar niet blijven. Toen kwam Anna, mijn coach van WerkSaam, in beeld. Ik kon bij de afdeling Arbeidsbemiddeling aan de slag. Daar deed ik administratief werk voor de loonkostensubsidie. Ook daar kon ik niet blijven, maar ik kreeg wel een gesprek om bij de scanstraat te werken. Daar werk ik nu.”

Arbeidsbeperking
Sander is aan het werk met loonkostensubsidie. Loonkostensubsidie is een vergoeding voor werkgevers. De werkgever kan deze vergoeding ontvangen als hij een werknemer met een arbeidsbeperking in dienst neemt.

Een werkgever krijgt een deel van het loon van de medewerker vergoed. Zodat diegene, die moeite heeft met het niveau of het tempo, toch kan blijven werken. Loonkostensubsidie wordt alleen ingezet voor mensen met een arbeidsbeperking.

Aan Sander de vraag of hij weet wat zijn beperking op werkgebied is. Sander: “Dingen moeten mij wel minimaal 10 keer worden uitgelegd. Verder is de fijne motoriek in mijn handen minder goed, waardoor ik wat langzamer werk. Ik ben wel onzeker over of ik dingen wel goed doe. Maar dat komt misschien ook, omdat ik nog helemaal aan het begin sta van mijn werkcarrière. Alles is nieuw.”

Begeleiding van de coach
“Ik vind de begeleiding van mijn coach prima! Als ik vraag om een gesprek, dan krijg ik die ook gelijk. De aandacht is goed. Ik heb hier in het verleden wel andere ervaringen mee gehad.”

Toekomst
“Ik ben nog heel jong. Ik zie dit werk als een opstartpunt en zeker niet als een eindpunt. Op termijn wil ik wel graag buiten WerkSaam aan het werk.”

Advies van Sander
Tenslotte heeft Sander ook nog een tip voor andere werkzoekenden. Sander: “Ga er open in. Kijk waar je interesses liggen, maar blijf wel realistisch.”

Sander