Ahmed heeft werk!

In deze nieuwsbrief een ervaringsverhaal van de heer Ahmed Abdulla (53). Hij is vluchteling en woont sinds 2014 in West-Friesland. Hij heeft erg leuk werk gevonden bij etloN in Obdam. etloN is een bedrijf dat vloeren en selfstorageboxen ontwerpt, levert en monteert.

Bij de eerste contacten met WerkSaam bleek al dat Ahmed een technische achtergrond heeft en veel interesse heeft in Autocad. Autocad is een programma waarmee je technische tekeningen kunt maken.

Ahmed: “Toen ik nog geen betaald werk had, deed ik een werkstage. Dit was doekjes vouwen. Daarna heb ik gewerkt als hovenier. Ik vond het werk niet zo leuk, maar mijn Nederlandse taal werd wel veel beter.”

Solliciteren
Ahmed is altijd zelf actief op zoek gegaan naar werk. Hij heeft zelfs een advertentie in de krant gezet voor werk.

De coach, Renate Laan, heeft Ahmed voorgesteld bij het Werkgeversservicepunt (WSP). Bij het WSP kwam een leuke functie voor Ahmed binnen. Ahmed heeft de mogelijkheid van het WSP gekregen om zijn

Autocadvaardigheden bij te werken en hij is toen bij etloN aan het werk gegaan. Ahmed: “Het werk dat ik nu doe vind ik leuk.”

Advies van Ahmed
“Zorg dat je zo snel mogelijk de Nederlandse taal leert als je niet uit Nederland komt. Als je werk zoekt, kijk dan ook eens in de weekkranten. Daarin staan veel advertenties voor werk. Je kunt ook je CV naar verschillende bedrijven opsturen. Als je niet opgeeft heb je een grote kans dat je werk vindt op je eigen opleidingsniveau”.

Ahmed