Gebiedsteams, Wijkteams, Stadsteams

De aankomende maanden zullen wij elke maand een team van een van de zeven Westfriese gemeente uitlichten. Deze teams bestaan uit medewerkers van uw gemeente, en van hulpverleningsorganisaties in uw gemeente.

Het team kan u helpen bij het vinden van oplossingen voor uw vragen over zaken als zorg, opvoeding of financiën. De zorgtaken van de gemeente worden namelijk uitgevoerd door deze teams. Per gemeente hebben zij een andere naam. Zoals gebiedsteam, wijkteam, stadsteam. U kunt bij het team van uw eigen gemeente terecht voor ondersteuning. Het wisselt per gemeente welke steun er wordt geboden. Deze maand aandacht voor het team van Enkhuizen.

Stadsteam Enkhuizen
Wanneer u woonachtig bent in de gemeente Enkhuizen kunt u met uw zorgvragen terecht bij Stadsteam Enkhuizen. Het Stadsteam biedt ondersteuning wanneer er sprake is van verschillende problemen zoals opvoed- en financiële problemen. Wanneer u zich wilt aanmelden voor ondersteuning heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, onderwijsinstelling, GGD, wijkverpleegkundige of maatschappelijk werk. Op grond van uw hulpvraag zal er een plan van aanpak opgesteld worden met als uitgangspunt dat u zelf de regie blijft houden. U kunt het stadsteam bereiken via telefoonnummer (0228) 360 100