Budgettips voor de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Een gezellige tijd, maar als u niet oppast ook een dure tijd. WerkSaam heeft wat leuke uit-tips uitgezocht; leuk om te doen en vriendelijk voor uw portemonnee.

Westfriese Speeltuinen: elke dag geopend
Stadsspeeltuin De Speelhoorn (Hoorn): Toegang € 1, - p.p.

Speeltuin Neshof (Medemblik/Onderdijk): Toegang € 3, - p.p.

Natuurspeeltuin De Weijver (Hoogwoud): Toegang gratis

Wandelen
Mak Blokweer: elke woensdag van 10.00 – 11.00 uur, Blokker
Elke woensdag start een wandelgroep van Stichting Gezond Natuur Wandelen met een wandeling vanaf het bezoekerscentrum van Mak Blokweer. U kunt u vrij aansluiten om mee te wandelen. De laagdrempelige, aantrekkelijke wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Stadswandeling Hoorn: 26 juli 2019 om 19.30 uur, Oostereiland Hoorn
Een bijzondere wandeling over de grote veranderingen in Hoorn in de tweede helft van de laatste eeuw. Deelname is gratis.
www.oudhoorn.nl/stadswandeling

Recreatieterreinen
Op de recreatieterreinen die het Recreatieschap beheert kunnen bezoekers genieten van rust en ruimte in de natuur, van fietsen, wandelen en watersporten. Op www.recreatieschapwestfriesland.nl vindt u meer informatie over recreëren in o.a. het Streekbos, de Vooroever of het Egboetswater. Ook vindt u hier interessante wandel- en fietsroutes door Westfriesland.

Musea
Rundveemuseum Aat Grootes, Aartswoud: kind. € 1,50 – volw. € 3,50 p.p.

Wijngaard Saalhof, Wognum: rondleiding vanaf € 5, - p.p.

Huis van Oud (oude boerenwoning), Wognum: € 1, - p.p.

Hoedenmuseum, Andijk: Kind. € 2, - – volw. € 4, - p.p.

Evenementen
Waterweken Westfriesland – 3 juli – 11 augustus 2019
In, op en langs het water ontdekt u prachtige dorpen en historische steden in dit bijzondere Noord-Hollandse landschap. De Westfriese Waterweken kent een breed scala aan verschillende evenementen met o.a. drakenbootraces, diverse watersporten en markten. Kijk voor het programma op www.waterweken.nl.

Popweekend Schagen – 2 -4 augustus 2019
Iets verder weg, maar dit jaarlijks terugkerend evenement is altijd een groot feest. De line-up is nog niet definitief, maar deze artiesten hebben al toegezegd: Danny de Munk, Suzan & Freek, The Dirty Daddies, Lange Frans. Toegang is gratis.

Uitmarkt Amsterdam – 23 – 25 augustus 2019
De Uitmarkt opent traditioneel het nieuwe culturele seizoen met meer dan 350 optredens op zo'n 30 podia. Van klassiek tot kindvriendelijk, hiphop tot dans en theater tot jazz – er is voor ieder wat wils. Toegang is gratis.

Zomer op ’t Plein Alkmaar – juli – augustus 2019
Elk zomer-weekend programmeert TAQA Theater De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en luister op de zondagmiddagen naar schitterende concerten en ingetogen singer-songwriters. Toegang is gratis.