Mustafa solliciteert en heeft meteen een baan!

Deze maand leest u het verhaal van Mustafa Alilo.
Mustafa is 39 jaar en afkomstig uit Syrië.

Mustafa woont met zijn gezin sinds 1,5 jaar in Nederland. Voor deze periode woonde hij in Dubai waar hij werkzaam was als bouwkundig constructietekenaar.                                                                   

Eenmaal in Nederland besprak hij met zijn coach Laura de mogelijkheden om zo snel mogelijk een betaalde baan te vinden. Na zich bij diverse uitzendbureaus te hebben ingeschreven, wees Luba uitzendbureau hem op een vacature bij Pipelife als bouwkundig tekenaar. Hij solliciteerde met als resultaat een betaalde baan! Mustafa: “Dit was mijn 1ste keer solliciteren in Nederland. Na mijn sollicitatiegesprek kreeg ik al heel snel het goede nieuws te horen, een betaalde baan! Ik ben heel blij een baan te hebben gekregen binnen mijn vakgebied.

De begeleiding van mijn coach Laura Wurth heb ik als heel prettig ervaren. Laura was heel behulpzaam en heeft mij veel adviezen en tips gegeven over het vinden van een baan. Gelukkig heb ik ook de ruimte gekregen om mezelf te ontwikkelen op de Nederlandse taal en het leven in Nederland. Dit heb ik vrij snel kunnen doen.

Mustafa heeft voor mensen die op zoek zijn naar een baan, de volgende tips: ” Verspil geen tijd. Leer gewoon wat je kunt, of het nu de Nederlandse taal is of een beroep. Probeer jezelf elke dag te ontwikkelen”.

Mustafa