Mei 2019

 • Onderhoud aan de PIP en iParticipatie

  Donderdag 6 juni vanaf 17.00 uur zal er onderhoud plaatsvinden aan de PIP (Persoonlijke Internet Pagina), Mijn WerkSaam en iParticipatie.

 • Noord-Holland Noord zet schouders onder ‘Perspectief op Werk’

  Acties om meer mensen aan het werk te krijgen

  Vandaag ondertekenden de Alkmaarse wethouder en voorzitter RPAnhn, Elly Konijn-Vermaas en Jeroen Veerman, bestuurder RPAnhn namens VNO-NCW, het actieplan ‘Perspectief op Werk’. In het plan staan acties voor de komende twee jaar om meer mensen aan het werk te helpen. Alle partijen in de arbeidsmarktregio Noord-Holland Noord zetten hiermee samen de schouders eronder om werkzoekenden aan het werk te helpen en werkgevers bij te staan om vacatures te vervullen. Hiermee sluit RPAnhn aan op het programma ‘Perspectief op Werk’; waarin werkgevers, gemeenten, UWV, MBO-Raad, ministeries OCW en SZW een oproep doen aan de arbeidsmarktregio’s om de kansen die de huidige arbeidsmarkt biedt optimaal te benutten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt voor de uitvoering extra middelen beschikbaar.

 • Nieuwsbrief Uitkeringsgerechtigden mei 2019

  Deze maand ontvangen alle uitkeringsgerechtigden weer een nieuwsbrief.

 • Wilt u werken in de zorg?

  Zorgverleners staan de komende jaren te springen om opgeleide krachten die in de zorg aan de slag willen.

 • Vakantie doorgeven en betaling van uw vakantiegeld

  Geef het aan ons door als u met vakantie gaat.

 • Gebiedsteams, Wijkteams, Stadsteams

  Wij lichten elke maand een team van 1 van de 7 Westfriese gemeente uit. Deze teams bestaan uit medewerkers van uw gemeente en van hulpverleningsorganisaties in uw gemeente.

 • Een Groene Start voor Ghebre

  Vorige maand stond er in deze nieuwsbrief een artikel over het integratieproject GroenStart. Deze keer vertelt deelnemer Ghebreizgabeher Berhe Tzecay over dit traject. Ghebre is 30 jaar. Hij is afkomstig uit Eritrea.

 • Dit jaar al € 165.000,- aan bijstandsfraude opgespoord

  In het eerste kwartaal van 2019 heeft WerkSaam met de afdeling Handhaving en de Sociale Recherche voor € 165.874,26 aan bijstandsfraude opgespoord. WerkSaam onderzoekt actief of er in de regio Westfriesland sprake is van uitkeringsfraude.

 • Iemand meenemen naar een gesprek bij WerkSaam

  Soms krijgt u van WerkSaam een uitnodiging om op gesprek te komen. Wij willen u bijvoorbeeld spreken over uw traject naar werk of uw uitkering.