Een Groene Start voor Ghebre

Vorige maand stond er in deze nieuwsbrief een artikel over het integratieproject GroenStart. Deze keer vertelt deelnemer Ghebreizgabeher Berhe Tzecay over dit traject. Ghebre is 30 jaar. Hij is afkomstig uit Eritrea.

In het project GroenStart volgen deelnemers een intensief programma gericht op werk in de groene sector. De deelnemers krijgen 2 dagen per week taalles. 1 Dag per week krijgen zij vakgerichte taaltraining en 1 dag per week werken ze onder leiding van een medewerker van hovenier John Koomen.

Ghebre is via de taaltrainer (Fiolet) en zijn ontwikkelcoach in het traject terecht gekomen. Vooraf wist Ghebre eigenlijk niet wat hij moest verwachten. Hij woonde pas kort in de regio en was nog meer met de verhuizing bezig dan met werk. Ghebre kan geen dingen bedenken die hij niet leuk vond. De praktijk vond hij het allerleukste. Ghebre: “Ik ben heel blij dat ik met het traject mee kon doen. Ik vond het heel leuk. Ik heb veel over het werk en de taal geleerd. Wel moet ik zeker nog verder leren in de winter.”

Het advies van Ghebre aan anderen: “Als je de kans krijgt doe dan mee aan dit traject. Het is echt een leuke mix van taal, theorie en praktijk.”

Gehbre