Gebiedsteams, Wijkteams, Stadsteams

Wij lichten elke maand een team van 1 van de 7 Westfriese gemeente uit. Deze teams bestaan uit medewerkers van uw gemeente en van hulpverleningsorganisaties in uw gemeente.

Het team kan u helpen bij het vinden van oplossingen voor uw vragen over zaken als zorg, opvoeding of financiën. De zorgtaken van de gemeente worden namelijk uitgevoerd door gebiedsteams. Per gemeente hebben zij een andere naam. Zoals wijkteam, stadsteam of 1.Hoorn. U kunt bij het gebiedsteam van uw eigen gemeente terecht voor ondersteuning. Het wisselt per gemeente welke steun er wordt geboden.

Zorgteam Koggenland
Wanneer u woonachtig bent in de gemeente Koggenland en u behoefte heeft aan ondersteuning of begeleiding kunt u terecht bij het Zorgteam. Het Zorgteam bestaat uit verschillende hulpverleners van de gemeente Koggenland, maar ook uit huisartsen en zorgverleners. U kunt dus met verschillende vragen terecht. De medewerkers van het Zorgteam denken met u mee en gaan samen met u op zoek naar een oplossing. Ook kijkt de medewerker van het Zorgteam samen met u of iemand uit uw omgeving u kan helpen. Zo nodig biedt het Zorgteam aanvullende hulp, zorg of ondersteuning met vrijwilligers en/of professionals, binnen en buiten het team. Via de website www.koggenland.nl kunt u een aanmeldformulier invullen. Na ontvangst van dit formulier zal er contact met u worden opgenomen voor een afspraak. Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen op (0229) 54 83 70 of via de e-mail zorgteam@koggenland.nl.

Wanneer u hulp wilt bij lichte tuinwerkzaamheden, klusjes in en om het huis, boodschappenservice of hulp bij vervoer kunt u contact opnemen met de contactpersoon voor uw wijk. Op de website www.koggenland.nl staat aangegeven wie er bij uw wijk hoort. U kunt zich natuurlijk ook opgeven bij het Zorgteam als vrijwilliger.