Januari 2019

 • Geslaagd voor zorgopleiding – klaar voor de toekomst

  Wilgaerden en De Zorgcirkel geven uitkeringsgerechtigden kans

  Donderdag 7 februari 2019 ontvangt een groep uitkeringsgerechtigden van WerkSaam Westfriesland het diploma voor de BBL-opleiding Helpende Zorg en welzijn Niveau 2 via het ROC Kop van Noord-Holland. Een jaar geleden begonnen zij aan een intensief traject van leren en werken. Nu, met diploma op zak, gaan ze vol enthousiasme aan de slag in een betaalde baan bij zorginstellingen Wilgaerden en De Zorgcirkel.

 • Ruimere inleverdatum inkomensgegevens uit Wajong, WAO of pensioen

  Ontvangt u Wajong, WAO of een pensioen naast uw bijstandsuitkering? Dan heeft u van ons een statusformulier* ontvangen. In dit formulier staat een verkeerde uiterste inleverdatum (er staat 20 januari). Wij ontvangen graag zo snel mogelijk deze gegevens van u, maar dat hoeft niet voor 20 januari. Onze excuses voor de verwarring.
  *Met dit formulier geeft u de hoogte van deze inkomens aan ons door. Zo kunnen wij de juiste hoogte van uw bijstandsuitkering bepalen. In het

 • Nieuwsbrief Uitkeringsgerechtigden januari 2019

  Deze maand ontvangen alle uitkeringsgerechtigden weer de maandelijkse nieuwsbrief.

 • Netwerkbijeenkomst voor vijftigplussers

  Op dinsdagochtend 27 november 2018 werd er een netwerkbijeenkomst voor vijftigplussers in het Wijkcentrum De Zaagtand te Hoorn georganiseerd. Dit was een groot succes. Daarom wordt er binnenkort een nieuwe netwerkbijeenkomst georganiseerd.

 • Wijziging Uitkering per 1 januari 2019

  Het wettelijk minimumloon stijgt per 1 januari 2019. Omdat de bijstandsuitkeringen zijn gekoppeld aan het minimumloon, zal uw uitkering dus ook stijgen.

 • Hoe is het nu met?

  De afgelopen jaren hebben wij en aantal succesverhalen gedeeld. De vraag is: hoe is het verder gegaan? In deze nieuwsbrief het verhaal van Mazen Alkadri. Wat een succes!

 • Gebiedsteams, Wijkteams, Stadsteams

  De aankomende maanden zullen wij elke maand een team van een van de zeven Westfriese gemeente uitlichten. Deze teams bestaan uit medewerkers van uw gemeente, en van hulpverleningsorganisaties in uw gemeente.

 • Bemiddelingsgroepen

  Bij WerkSaam Westfriesland zijn we gestart met bemiddelingsgroepen.