Gebiedsteams, Wijkteams, Stadsteams

De aankomende maanden zullen wij elke maand een team van een van de zeven Westfriese gemeente uitlichten. Deze teams bestaan uit medewerkers van uw gemeente, en van hulpverleningsorganisaties in uw gemeente.

Het team kan u helpen bij het vinden van oplossingen voor uw vragen over zaken als zorg, opvoeding of financiën. De zorgtaken van de gemeente worden namelijk uitgevoerd door deze teams. Per gemeente hebben zij een andere naam. Zoals gebiedsteam, wijkteam, stadsteam. U kunt bij het team van uw eigen gemeente terecht voor ondersteuning. Het wisselt per gemeente welke steun er wordt geboden. Deze maand aandacht voor het team van Hoorn.

1.Hoorn

Wanneer u woonachtig bent in de gemeente Hoorn kunt u met uw zorgvragen terecht bij 1.Hoorn. U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier op de website www.hoorn.nl. Per wijk is er een inloopspreekuur waar u op een laagdrempelige wijze uw vraag kan stellen. Zij kunnen u, als dat nodig is, doorverwijzen of ondersteuning bieden. Op de website staat aangegeven wanneer en waar de spreekuren zijn.  1.Hoorn biedt ook themaspreekuren aan. Hiervoor moet u wel eerst een afspraak maken via telefoonnummer 0229 25 22 00 of via de e-mail info@1punthoorn.nl. Zo is er bijvoorbeeld een themaspreekuur Geldzaken en regelgeving waar u terecht kan voor al uw vragen over financiën en juridische zaken.