Decemberacties voor mensen met laag inkomen

De Westfriese gemeenten organiseren rond de feestdagen speciale decemberacties voor gezinnen met een laag inkomen.

Heel Westfriesland

De Stichting Kerstactie Westfriesland zet zich in voor gezinnen in Westfriesland met minimaal 1 kind onder de 15 jaar binnen het gezin, die in een financieel moeilijke situatie zitten. Zij willen deze gezinnen rond de feestdagen verblijden met een op maat gesteld levensmiddelenpakket, zodat ook zij met kerst iets extra's krijgen. Gezinnen kunnen zich tot 13 december (of eerder wanneer de maximale hoeveelheid inschrijvingen zijn bereikt) inschrijven via www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl.  Vervolgens klikt u op ‘Steun nodig’ en op ‘Mijn gezin inschrijven’.

Wilt u weten of u in aanmerking komt? Kijkt u dan op de website bij ‘Steun nodig’ onder ‘Kom ik in aanmerking?’.

LET OP: voor bovenstaande actie van stichting kerstactie Westriesland kunt u zich niet meer aanmelden. De maximale hoeveelheid inschrijvingen zijn bereikt.

Gemeente Koggenland
Het Koggenfonds is een ‘’extraatje’’ in de dure decembermaand in de vorm van een VVV-kaart. Ieder huishouden in de gemeente Koggenland dat aan de voorwaarden voldoet kan in aanmerking komen voor een kaart met een waarde van € 100,-. Voor huishoudens met kinderen onder de 16 jaar gaat het om een kaart met een waarde van € 200,-. U hoeft hier niets voor te doen. Iedereen met een uitkering ontvangt een brief van de gemeente die door WerkSaam zal worden verstuurd.

Gemeente Medemblik
De gemeente Medemblik stelt in december speciaal voor kinderen (t/m 17 jaar) van ouders die weinig te besteden hebben een extraatje beschikbaar. Per kind is er een pakketje met een VVV-bon en twee cadeautjes samengesteld. De VVV-bon is voor ieder kind gelijk en kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld: speelgoed, uitjes, kerstdiner, en/of kleding. Kinderen van ouders die weinig te besteden hebben (netto-inkomen van max. 120% van de bijstandsnorm of met een lopende schuldregeling) kunnen zich aanmelden voor deze speciale Decemberactie. Via www.medemblik.nl/decemberactie kunt u (vanaf eind november) voor uw kinderen eenvoudig een aanvraag voor de Decemberactie indienen. U kunt het aanvraagformulier tot en met 31 december 2019 invullen. Pakketten die voor maandag 16 december 2019 zijn aangevraagd worden, naar verwachting, voor de kerst bezorgd. Pakketen die na 16 december 2019 zijn aangevraagd worden begin januari 2020 bezorgd.

Gemeente Opmeer
Met Actie Pepernoot zorgt het Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond. Want voor 1 op de 12 kinderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Tot groot verdriet komt de Sint bij die kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Wij vinden dat zij er gewoon bij moeten kunnen horen en de beleving van pakjesavond verdienen! Daarom organiseert het Nationaal Fonds Kinderhulp ieder jaar de Actie Pepernoot. Wilt u een kind uit de gemeente Opmeer aanmelden voor de Actie Pepernoot, stuur dan een e-mail naar gemeente@opmeer.nl of bel 0226 – 363 333.

Stede Broec en Drechterland
De Westfriese kerken zullen in de gemeenten Stede Broec en Drechterland supermarkt bonnen ter beschikking stellen. Deze bonnen worden namens WerkSaam verstuurd, omdat wij geen gegevens van cliënten aan derden mogen verstrekken.

Andere gemeenten
De gemeenten Hoorn en Enkhuizen hebben dit jaar geen aparte decemberactie.