Kom binnen bij Bedrijvendagen

Ruim 1800 bezoekers bij 85 bedrijven! De 3e editie van de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen was een groot succes. In de week van 7 tot en met 12 oktober konden bedrijven laten zien wat ze doen. Dit leverde banen op. Maar ook zijn dit jaar veel middelbare scholen aangesloten. Hieronder een korte impressie van de dagen bij enkele bedrijven.

LeekerweideGroep - Zorg

Veel mensen hebben nog het idee dat je alleen bij Leekerweide terecht kunt komen als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. De focus ligt daar wel op, maar Leekerweide biedt ook zorg aan personen die geen verstandelijke- of lichamelijke beperking hebben. 
Medewerkers van de LeekerweideGroep gaven tekst en uitleg. Ook konden bezoekers een rondleiding krijgen in een gele kar. Die reed ieder uur over het terrein. Er was een prijsvraag speciaal voor de gelegenheid uitgezet. Er kwamen veel bezoekers die werkzoekend zijn op af.

LW

 

Renolit Enkhuizen – Folies maken

Bij Renolit in Enkhuizen werden bezoekers met koffie en koek onthaald. Daarna volgde een presentatie over het bedrijf. Renolit maakt kunststof folies voor medische toepassingen. Een halffabricaat waar andere bedrijven onder andere infuus- of bloedzakjes van maken.
Kwaliteit is heel belangrijk, zelfs van levensbelang. Het bedrijf groeit. De wereldbevolking groeit. Mensen blijven langer in leven en de gezondheidszorg wordt voor steeds meer mensen in de wereld toegankelijk. Daarnaast innoveert Renolit. Er is ruimte voor nieuwe technieken en dus vacatures.

Renolit

 

Deen – Detailhandel

Veel mensen kennen Deen wel, maar komen vaak niet aan de achterkant van de winkel terecht. Ze zien niet wat daar allemaal gebeurt. Bij de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen kon je dit wel zien. De rondleiding begint bij het distributiecentrum voor de aardappelen, groente en fruit. Een grote koude hal waar tientallen mensen werken.

Deen KBBD