Scan app

WerkSaam Westfriesland biedt vanaf 2015 een deel van de informatievoorziening en dienstverlening digitaal aan.

Velen van u sturen ons nu ook informatie digitaal toe. Informatie van andere organisaties of werkgevers wordt alleen nog vaak per post gestuurd. U kunt deze informatie kopiëren of aparte foto’s maken en naar ons toe sturen. Dit is alleen veel werk en regelmatig niet duidelijk genoeg. U kunt gebruik maken van een scan app. Op deze manier kunt u gegevens snel, overzichtelijk en gemakkelijk naar ons toe sturen. Er zijn verschillende gratis apps beschikbaar:

Adobe scan
Bij deze gratis app moet u eerst een account aanmaken, maar vervolgens scant de app via uw camera de documenten. De scan wordt automatisch bijgesneden en opgeschoond. Als u meerdere scans hebt gemaakt dan kunt u ze nog in een andere volgorde plaatsen. De scans kunt u bijsnijden en draaien. Vervolgens kunt u de bestanden in pdf opslaan en verzenden. Zowel voor IOS als Android.

Microsoft Office Lens
Deze gratis app geeft zeer duidelijk aan hoe u moet scannen en heeft aparte standen om verschillende document te scannen. Via de camera op uw telefoon wordt er gescand. De scans kunt u ook bijsnijden en draaien en vervolgens als pdf in uw galerij opslaan. Er is ook een koppeling mogelijk met de andere Office-producten. U kunt de scan dus direct exporteren naar OneNote, OneDrive, Word en PowerPoint. Zowel voor IOS als Android.