September 2019

 • Inschrijving voor bezoekers geopend: Kom Binnen bij Bedrijven Dagen

  Na 2 eerdere succesvolle edities wordt er dit jaar weer een Kom Binnen bij Bedrijven Dag georganiseerd. Door het enorme succes van de afgelopen jaren is er besloten om dit jaar 6 dagen te organiseren i.p.v. 2 dagen. Van 7 t/m 12 oktober 2019 ontmoeten inwoners, bedrijven, en onderwijs elkaar tijdens deze Kom Binnen bij Bedrijven Dagen (KBBBD). Meer dan 60 Westfriese bedrijven stellen hun deuren open voor potentiele werknemers, buurtbewoners en andere belangstellenden. Inschrijven voor bezoekers is nu mogelijk via www.kbbbd.nl.

 • Stichting Leergeld

  Met de start van het nieuwe schooljaar kunt u als ouder te maken krijgen met onvoorziene kosten. Stichting Leergeld West-Friesland kan u mogelijk ondersteunen als u kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar heeft.

 • Nieuwsbrief Uitkeringsgerechtigden september 2019

  Deze maand ontvangen alle uitkeringsgerechtigden weer een nieuwsbrief.

 • Digitale nieuwsbrief?

  Wij gaan deze nieuwsbrief voortaan digitaal aan u versturen. Wij zullen hem versturen naar het bij ons bekende e-mailadres.

 • Monique zorgt voor een diploma!

  Monique werkt al jaren in de zorg. Ze heeft best veel werkervaring in binnen- en buitenland. Maar geen diploma. En zonder diploma kom je niet aan de slag als verzorgende/helpende in de zorg. Maar daar komt verandering in.

 • Wij gebruiken een nieuwe mailbox voor het doorgeven van inkomsten(formulieren)

  Als u inkomsten uit arbeid heeft, geeft u die iedere maand aan ons door. Daarvoor logt u met uw DigiD in op uw persoonlijke internetpagina op Mijn WerkSaam.

 • Erfenis

  Als u recht heeft op een erfenis, kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering. U mag met een bijstandsuitkering namelijk maar een bepaald vermogen hebben. Dat is de vermogensgrens. Wanneer u meer vermogen heeft dan deze grens, wordt uw uitkering beëindigd. U moet dan eerst dit deel van uw vermogen opmaken, voordat u weer recht op bijstand heeft.

 • Themacontrole

  WerkSaam voert jaarlijks een aantal themacontroles uit. We onderzoeken aan de hand van een thema of de hoogte van de uitkering voor een bepaalde groep cliënten nog steeds juist is.

 • Bijstandscijfers

  Er zijn cijfers bekend over de dienstverlening van WerkSaam over 2018. De cijfers komen uit de Divosa Benchmark Werk en Inkomen. Die delen we graag met u.