Andere manier van inkomsten doorgeven

Dit bericht is belangrijk voor alle personen die maandelijks een inkomstenverklaring invullen. Het invullen van die inkomstenverklaring doet u nu via “Mijn WerkSaam”.

Vanaf de maand oktober 2020 verandert er iets in de manier waarop u uw inkomsten aan ons doorgeeft. De veranderingen zijn niet ingrijpend, maar het is wel belangrijk dat u weet wat er precies gaat veranderen.

Inkomsten doorgeven via iParticipatie |
Voortaan geeft u uw inkomsten door via een ander formulier op de website. Dit formulier is gebruiksvriendelijker en voor ons is het sneller te verwerken. Op onze website kunt u op de homepagina via Direct regelen kiezen voor de button Inkomsten doorgeven. Als u daarop klikt komt u op de pagina iParticipatie en kunt u inloggen met DigiD.

U ziet dan de vraag:                Wat voor aanvraag wilt u doen?

U kiest dan voor de optie:        Inkomstenverklaring

Doordat u bent ingelogd via DigiD weet het systeem dat het om uw inkomstenverklaring gaat en worden een aantal persoonlijke gegevens van u al opgehaald. U moet nog wel uw e-mailadres en uw telefoonnummer invullen. Wij verwachten dat dit over enige tijd ook niet meer hoeft, omdat deze gegevens dan ook automatisch worden opgehaald.

Nadat u deze gegevens heeft ingevuld, kunt u de vragen over uw inkomsten invullen. En als laatste kunt u uw bewijsstukken bijvoegen/uploaden (meestal uw loonstrookje(s)).

pijl