September 2020

 • Nieuwe maatregelen omtrent Coronavirus

  16 oktober 2020

  Vanwege de persconferentie van 28 september 2020 hebben wij bij WerkSaam besloten tot een aantal nieuwe maatregelen. Deze kunt u hieronder lezen.

 • WerkSaam Westfriesland finalist Werkinnovatieprijs

  24 september 2020

  De Werkinnovatie Prijs 2020, in het leven geroepen door Start Foundation, kent 10 finalisten die met hun projectidee meedingen naar 1 miljoen euro, waaronder WerkSaam Westfriesland. Deze finalisten zijn geselecteerd uit maar liefst 62 projectideeën, variërend van nieuwe banen in de circulaire economie tot nieuwe banen in de ouderenzorg. Dit brede spectrum aan maatschappelijke vraagstukken zien we ook terug bij de tien finalisten. De uitdaging voor de finalisten is nu om het idee uit te werken naar een hiervoor haalbaar businessmodel. Zij ontvangen ieder 10.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.

 • Nieuwsbrief uitkeringsgerechtigden september 2020

  Deze maand ontvangen alle uitkeringsgerechtigden weer een nieuwsbrief.

 • Humanitas biedt ondersteuning

  18 september 2020

  Geldzaken of administratie bijhouden; is niet voor iedereen altijd even makkelijk. Door omstandigheden kan je makkelijk het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld na het overlijden van uw partner, bij een scheiding, of wanneer u werkloos wordt.

 • Gezocht: testers website

  18 september 2020

  WerkSaam krijgt een nieuwe website. Wij denken dat we u hiermee beter kunnen helpen. En dat u sneller kunt vinden waar u naar zoekt.

 • Kerstpakkettenactie

  18 september 2020

  De Stichting Kerstactie Westfriesland zet zich in voor gezinnen in Westfriesland met minimaal 1 kind onder de 15 jaar binnen het gezin, die in een financieel moeilijke situatie zitten.

 • Solliciteren in Coronatijd

  18 september 2020

  We kunnen er niet meer omheen dat het coronavirus invloed heeft op het zoeken en vinden van vacatures. Gelukkig is de markt weer aangetrokken en komen meer vacatures beschikbaar. Doordat we minder persoonlijk in contact komen met toekomstige werkgevers, is het slim om na te denken over andere manieren van solliciteren.

 • Tozo 2 aanvragen t/m 30 september 2020

  03 september 2020

  Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u geen of minder inkomsten (gehad) door de Corona-crisis? En heeft u voor financiële ondersteuning (Tozo 2) nog geen aanvraag ingediend bij WerkSaam? Dit kan nog tot en met 30 september 2020.

 • WerkSaam behaalt weer voedselveiligheidscertificaat FSSC 22000

  06 oktober 2020

  WerkSaam heeft ook in 2020 het wereldwijd erkende voedselveiligheidscertificaat FSSC 22000 behaald! In 2019 behaalden we het certificaat voor het eerst. Met FSSC, dat tot en met september 2022 geldig is, laten we zien dat we in staat zijn voedselveiligheidsgevaren te herkennen en te borgen.

 • Noord-Holland Noord haalt werk naar de regio

  24 september 2020

  Pro bedrijven uit Schagen, WerkSaam Westfriesland uit Hoorn en WNK Personeelsdiensten uit Alkmaar gaan samenwerken met Confed Systems uit Amersfoort in het project DoorStroom+KrachtStroom. Doel van het project is het creëren van nieuwe werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Confed trapt af door zelf elektrotechnische assemblagewerkzaamheden te verplaatsen naar Noord-Holland Noord. Het project is ingestuurd voor de Werkinnovatie Prijs, een initiatief van Start Foundation en Cedris.

 • Ondernemerstraining voor statushouders bij Werksaam

  15 september 2020

  Had u in uw land van herkomst een eigen bedrijf of winkel?
  Bent u zelfstandig vakman of –vrouw en wilt u werken als zelfstandige / ZZP?
  Heeft u plannen voor het opstarten van een onderneming en wilt u weten of de plannen reëel zijn? Meld u dan aan voor de ondernemerstraining voor statushouders.