Werken bij een werkgever met het hart op de juiste plek

Steeds meer werkgevers laten hun sociale hart spreken door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan te bieden. Dit wordt Proud Partnerschap genoemd.

Een Proud Partner heeft het hart op de juiste plaats en laat dit zien door: 

  • 5% mensen in dienst te nemen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben  of 
  • 5% aan diensten en leveringen af te nemen van personeel uit deze doelgroep.

Bedrijven die hieraan voldoen ontvangen een MVO Keurmerkschild. MVO staat voor  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Inmiddels zijn er al 39 bedrijven benoemd  tot Proud Partner in de regio West Friesland.  MVO Westfriesland is een initiatief van het Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord.  
 
Het doel van MVO is om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen door verbinding te zoeken met werkgevers. Ook Connection Systems uit Venhuizen is een Proud Partner. Dit bedrijf ontwikkelt camerasystemen voor in het verkeer, bij festivals en nog veel meer plaatsen. Het bedrijf bestaat al 20 jaar en is succesvol gegroeid naar een bedrijf met ongeveer 50 werknemers.  

HR Manager Linda Wagemans van Connection Systems: “Proud Partnerschap past goed bij de uitgangspunten van ons bedrijf. Als wij een vacature hebben, kijken wij altijd of wij deze kunnen bieden aan iemand die om redenen moeite heeft om een baan te krijgen. Wij kijken daarbij niet naar opleiding, omdat wij een erkend leerwerkbedrijf zijn waardoor wij mensen zelf opleiden. Wij geven ook extra begeleiding door te kijken of er belemmering moeten worden weggenomen zodat het werk beter kan worden uitgevoerd. In ruil hiervoor krijg je een gemotiveerde en dankbare medewerker en dat is precies waar je het voor doet”.
 
Bent u benieuwd wie deze 39 werkgevers zijn, of wilt u meer informatie over MVO en Proud Partnerschap Westfriesland, ga dan naar www.mvowestfriesland.nl

MVO