2016 Columns

 • The Voice, december 2016

  The Voice of Holland
  Onlangs is er weer een nieuw seizoen van “The Voice of Holland” gestart. Je weet wel, dat talentenprogramma waarbij onbekende talenten willen doorbreken. De jury zit met de rug naar de kandidaat toe en luistert alleen maar naar de stem, de zuiverheid, de intonatie en de passie die daarin doorklinkt.

 • Wie krijgt de Zwarte Piet, november 2016

  Wie krijgt de Zwarte Piet?
  Ja hoor, hij is weer in het land, de Goedheiligman uit Spanje, vergezeld van zijn bonte stoet aan helpers, die inmiddels niet meer zwart zijn, maar alle kleuren van de regenboog dragen, dan wel rijkelijk beroet zijn vanwege nachtelijke klimpartijen door de schoorsteen.

 • Treitervlogger, oktober 2016

  Bijna iedere week heeft tegenwoordig wel een thema. Zo was het vorige maand, van 19 t/m 23 september, de week tegen pesten. Ik denk dat het goed is dat daar extra aandacht voor moet zijn, al realiseer ik me dat het te triest voor woorden is, dat er aandacht voor moet zijn.

 • Pokémon go, september 2016

  Pokémon go
  Waar ik de afgelopen zomermaanden ook keek, liep, ging of stond: overal zag ik mensen met een telefoon verkleefd aan hun hand in opperste concentratie op jacht naar de Pokémon monstertjes.

 • Wat wil jij later worden? juni 2016

  Wat wil jij later worden?
  Heb je ooit wel eens een kind ontmoet dat geen grandioze toekomstplannen had? Mijn ervaring is dat bijna iedere 4 tot 8 jarige jongen maanreiziger, minister, piloot, politie-agent of om maar bij de actualiteiten te blijven: autocoureur wil worden. En ieder meisje van die leeftijd voorziet voor zichzelf een carrière als zangeres, model, juf, verpleegster of sportheldin.