2018 Columns

 • Column December 2018, Spyke Security

 • Column november 2018, 50plussers

  50 + : 1 = 1,5.
  Ik denk dat menig wiskundige hier niet uitkomt. Welke formule zit hierachter, hoe verklaren wij deze som?
  Ik heb pas in allerlei nieuwsmedia de analyses van het UWV gelezen: ondanks de booming economie neemt het aantal werkloze 50-plussers toe. Een deel vindt weliswaar werk, maar met dezelfde vaart doen nog meer 50-plussers juist een beroep op WW of Bijstand. Rara, hoe kan dat?

 • Column oktober 2018, Kom binnen bij bedrijvendag

  Oktober is de maand van het werk. En wat zijn er een activiteiten om voor de vele openstaande vacatures èn voor de vele werkzoekenden heel veel aandacht te vragen.
  Dat is hard nodig. Want veel bedrijven zien hun groei stagneren, omdat ze geen geschikt personeel kunnen vinden. Helaas staan ook veel werkzoekenden nog steeds langs de zijlijn, omdat bedrijven het niet aandurven om iemand vanuit een uitkeringssituatie in dienst te nemen.

 • Column september 2018, Troonrede

  18 September is het Prinsjesdag. Dan komen de hoeden weer uit de kast, worden de rokkostuums weer geschuierd en de schoenen weer gepoetst. Met veel pracht, praal en protocol wordt de miljoenenota gepresenteerd.

 • Column augustus 2018, SUPPEN

  Onze directeur is aan het vloggen geslagen!

 • Column juli 018, Noord-Zuidlijn

  Eindelijk! Na jaren van voorbereiden, protesteren, slopen, bouwen, geld bijleggen, uitleggen, ontwikkelen en testen, is het dan zo ver. Op 21 juli 2018 wordt de Noord-Zuid lijn in Amsterdam officieel geopend.

 • Column juni 2018, WK Voetbal

  Het voetbalgeweld is weer losgebarsten. Het 4 jaarlijkse WK voetbal, dit jaar in Rusland, dat iedere voetballiefhebber ruim 4 weken in de ban houdt. Maar liefst 3 wedstrijden op een dag, wat wil je nog meer? Alle voetbaltoppers bij elkaar….nou ja, alle?

 • Column mei 2018, Deeltijdeconomie

  Er is een groeiend bewustzijn in de samenleving dat we zuinig moeten zijn op het milieu. Zuinig op onze leefomgeving en zuinig op onze grondstoffen. We kunnen de aarde niet blijven uitputten en het milieu blijven belasten zonder daar de schade van te gaan merken.

 • Column April 2018, Raadsleden

  Onlangs was ik aanwezig bij een regionale bijeenkomst voor Raadsleden. Bedoeld voor alle Raadsleden van Westfriesland. Dit soort bijeenkomsten wordt jaarlijks een aantal maal georganiseerd door de griffie en is bedoeld om raadsleden goed in positie te brengen door hen op thema’s goed te informeren. Deze keer was er sprake van een uitgebreid programma om met name de nieuwe raadsleden wegwijs te maken in het doolhof van regelingen, wetten, gebruiken en rapporten.

 • Column Maart 2018, Luizenmoeder

  Afgelopen zondag was de laatste aflevering van de Luizenmoeder. Wat een heerlijke serie vind ik het. Echt genieten om te zien hoe alle regeltjes en protocollen compleet belachelijk worden gemaakt door ze stevig uit te vergroten. Hilarisch vind ik conciërge Volkert, die zich met een houding van “zoek het effe uit met je protocollen en regels” lekker zijn eigen gang gaat. En ach, wat een triest figuur is de directeur van de school, Anton, die eigenlijk niets uitvreet behalve dan dat hij anderen in de weg zit. En dan hebben we nog juf Ank, die niet alleen de kinderen opvoedt, maar ook de bekvechtende ouders regelmatig de les leest.

 • Westfries Ondernemersgala, Column Februari 2018

  Wat was het een geweldig feest! Het West-Friese ondernemersgala 2018. Een uitverkochte Park schouwburg, een geweldige show en dolgelukkige prijswinnaars.

 • Gelukkig Nieuwjaar, januari 2018

  Gelukkig Nieuwjaar! Dat 2018 een jaar mag zijn van veel voorspoed, gezondheid, succes, liefde en vrede!