Ervaringsverhalen

Hier vindt u ervaringsverhalen van gemotiveerde medewerkers die geplaatst zijn bij werkgevers met begeleiding en bemiddeling door WerkSaam.

 • Gemotiveerd, flexibel, praktisch en ervaren

  Hein is 58 jaar en heeft jarenlang als senior controller en zelfs leidinggevende gewerkt. “Ik heb werkervaring opgedaan bij grote en kleine bedrijven, op nationaal en internationaal niveau. Helaas ben ik mijn baan kwijtgeraakt toen het bedrijf verkocht werd.” Door zijn leeftijd heeft hij geen kans meer gekregen om te kunnen blijven werken in dezelfde branche. Maar via een vrijwilligersorganisatie heeft zijn carrière een mooie wending gekregen.

 • Ervaringsverhaal Jan

  Jan is 19 jaar oud. Hij wil graag werken, maar omdat hij een lichte verstandelijke beperking heeft, lukt dit niet zonder ondersteuning. Lees verder voor het ervaringsverhaal van Jan.

 • Ervaringsverhaal Mohamed

  Mohamed is 35 jaar oud, heeft geen diploma’s en altijd tijdelijke banen gehad. Nu is hij, na een korte WW-uitkering van het UWV, bij WerkSaam terecht gekomen. Lees hier het ervaringsverhaal van Mohamed.

 • Door mijn werk voel ik mij gewaardeerd en gerespecteerd

  Binyam is 32 jaar, komt uit Ethiopië en woont sinds een aantal jaar in Nederland. Hij heeft een vriendin en een dochtertje van bijna drie jaar. In een klein dorpje in Westfriesland woont en werkt hij.

 • Ervaringsverhaal Aymen Gaggi

  “Het is moeilijk, maar met hard werken kom je er”, zo vat Aymen Gaggi (31) zijn verhaal samen. Met zijn vrouw vluchtte hij uit Irak, via Libanon kwam hij drie jaar geleden naar Nederland. Maar toen begon zijn zoektocht naar werk. Lees hier de rest van het ervaringsverhaal.

 • Ervaringsverhaal Vivian

  Vivian is 40 jaar oud, alleenstaand en heeft jaren in de detailhandel gewerkt. Met behulp van haar arbeidscoach is Vivian na een proefperiode in dienst gekomen bij een werkgever. Lees hier de rest van het ervaringsverhaal van Vivian.

 • Ervaringsverhaal Axel

  De 26-jarige Axel wilde heel graag een baan in de techniek. Maar met een niet-afgeronde opleiding en een gat in zijn cv van anderhalf jaar, lukte het niet door de eerste sollicitatierondes heen te komen. Toen belde Bas van Velzen, arbeidscoach bij WerkSaam. “Binnen een dag was het rond." Lees hier de rest van het ervaringsverhaal.