Gemotiveerd, flexibel, praktisch en ervaren

Hein is 58 jaar en heeft jarenlang als senior controller en zelfs leidinggevende gewerkt. “Ik heb werkervaring opgedaan bij grote en kleine bedrijven, op nationaal en internationaal niveau. Helaas ben ik mijn baan kwijtgeraakt toen het bedrijf verkocht werd.” Door zijn leeftijd heeft hij geen kans meer gekregen om te kunnen blijven werken in dezelfde branche. Maar via een vrijwilligersorganisatie heeft zijn carrière een mooie wending gekregen.

“De grote toegevoegde waarde van oudere werknemers”

Gemotiveerd & flexibel

Hein is er, net als velen van zijn leeftijd, nog lang niet aan toe om met vervroegd pensioen te gaan. Hij is gemotiveerd, leergierig en ook flexibel. Thuis zijn er geen verplichtingen. “Mijn kinderen zijn volwassen en al lang het huis uit. Wat moet ik in mijn eentje thuis?” vraagt Hein zich af. 

Na zijn ontslag is hij direct gaan solliciteren. Hein: “Op de 100 sollicitaties die ik uitstuurde kreeg ik maar 60 reacties en dan ook nog eens een standaard bericht of afwijzing. Er mag niet gediscrimineerd worden, maar het gebeurde bij mij helaas toch. Terwijl oudere werknemers zoveel te bieden hebben.”

Hein was veel te gemotiveerd om niks te doen, daarom heeft hij zich na maandenlang zonder resultaat solliciteren bij een vrijwilligerscentrale aangemeld. Via deze organisatie is hij op een basisschool terechtgekomen als conciërge, waar hij later een vast contract aangeboden heeft gekregen.

Praktisch & ervaren

Hein had geen ervaring als conciërge, maar hierop zegt hij: “Je zult versteld staan hoeveel kennis je uit een ander vakgebied in een nieuwe omgeving kunt toepassen. Ouderen hebben mensenkennis. Dat zet je niet op je CV, maar is wel enorm waardevol. Zeker bij een functie als conciërge, waar je met heel veel verschillende mensen, in alle leeftijdscategorieën, te maken hebt.”

“Ouderen hebben mensenkennis. Dat is zó waardevol, het zou op je CV moeten staan”

Hein deed zijn werk als vrijwilliger zó goed dat hij aan de slag kon op meerdere scholen én een fulltime contract heeft aangeboden gekregen. Een kans die hij met beide handen aangreep. “Ik heb weer een stabiel inkomen, ik kan mijn dagen nuttig invullen én ik ben weer onder de mensen. Want zonder werk val je in een donker gat is mijn ervaring.”

Toegevoegde waarde

Hein legt uit wat in zijn ogen de toegevoegde waarde van een oudere werknemer is. “Naast het feit dat oudere medewerkers gemotiveerd, flexibel, praktisch en ervaren zijn, stralen ze ook een bepaalde rust uit. Alleen al de gedrevenheid, het inlevingsvermogen en de mensenkennis maken senioren een interessante groep (potentiële) medewerkers.”

Uit het verhaal van Hein blijkt maar weer dat ouderen vaak een grote toegevoegde waarde hebben in het bedrijfsleven. Andersom levert het hen betaald werk op. Een win-winsituatie voor beiden. WerkSaam Westfriesland ondersteunt Hein en vele anderen in Westfriesland in hun weg naar tijdelijk of vast werk. Als aanspreekpunt voor werkzoekenden en werkgevers maakt WerkSaam Westfriesland de juiste verbindingen en begeleidt waar nodig met een arbeids- of ontwikkelcoach. Kijk voor meer informatie op www.werksaamwf.nl.

“Conciërge Hein (58 jaar) is onmisbaar geworden op school, andersom is zijn werkgever onmisbaar voor hem”