Aan de slag in de composiet!

Deze keer een ervaringsverhaal over het re-integratietraject in de composietbranche. Ellen Kok is hierin al een tijdje aan de slag. Als je deelneemt aan het composiettraject dan werk je en leer je in het bedrijf van een werkgever.

Ellen zag dat WerkSaam een composiettraject startte. Het leek haar leuk! Zij houdt namelijk van met haar handen werken en precisiewerk. Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten (bijvoorbeeld vezel versterkte kunststoffen).

Na contact met haar coach kon Ellen meedoen aan de introductie-ochtend. Er was ook een bus tour langs 3 composietbedrijven. Daarna is zij gestart in het traject.

Theorie en praktijk: het werkt!
Ellen: “Ik krijg 1 dag per week theorie en ik loop 3 dagen per week stage. In vind het heel erg leuk. Het gaat ook goed. Theorie en praktijk vullen elkaar goed aan. Het is voor mij de perfecte combinatie.” Vanuit WerkSaam is er 1 aanspreekpunt. Dat is Frank Sijm. Frank houdt in de gaten hoe het gaat. “Als er iets is, dan kan ik daarmee ook terecht bij Frank. Dat is wel fijn.”

De toekomst op werkgebied
Ellen wil graag aan het werk blijven in de composietsector. Ellen: “Ik wil ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen. Misschien ga ik nog wat cursussen of korte opleidingen volgen. Ik hoop nog wat diploma’s te behalen die samenhangen met de composietbranche.”
“Ik heb een contract gekregen bij mijn stagebedrijf. Dit traject heeft me dus een baan opgeleverd!”

Composiet Ellen