Alaa is bezig met een opleiding tot lasser

"Ik wil op eigen benen staan en voor mijn gezin zorgen"

"We woonden in Damascus, Syrië, waar ik werkte in een koperfabriek. 2 jaar geleden ben ik met mijn gezin gevlucht. We belandden in Nederland. Eerst kwamen we in het AZC in Ter Apel terecht. Van daar uit woonden we op verschillende plekken. Uiteindelijk kwamen we in de buurt van Hoorn terecht. Ik deed hier mijn inburgeringsexamen. Mijn grootste wens was om zo snel mogelijk een baan te vinden. Ik wil op eigen benen kunnen staan en voor mijn gezin zorgen.

Opleiding
Via de gemeente kwam ik bij WerkSaam Westfriesland terecht. Ik vond via mijn coach al snel werk bij DuoPak. Ik wilde natuurlijk  niets liever dan mijn eigen geld verdienen, want dan hoef ik niet meer afhankelijk van anderen te zijn. Ik wil voor mijn gezin zorgen. Na een paar maanden kreeg ik het aanbod om een opleiding tot lasser te volgen, naast een training om Nederlands te leren. Dit past ook goed bij mijn werk in de koperindustrie in Damascus. Ik greep dit met beide handen aan natuurlijk. De opleiding duurt 12 weken.

Gemotiveerd
Samen met andere vluchtelingen reis ik elke dag naar Velsen-Noord. Bij Haprotech leren we lassen. Mijn eerste certificaat heb ik al binnen! Over een paar weken heb ik een officieel VCA diploma. Ik kan hiermee bij veel bedrijven aan de slag, dus ik ben enorm gemotiveerd. Door hard te werken en deze opleiding goed af te ronden, durf ik voorzichtig te dromen. Van een eigen huis. Een auto. Ik heb weer een toekomst!"

Alaa