Alle werkervaring geeft weer een boost aan je zelfvertrouwen

Caroline Strijdonck heeft bij WerkSaam op de afdeling HR een Arbeidsfit-traject doorlopen. Ondanks dat het nog niet geresulteerd heeft in een betaalde baan, heeft het haar wel een stap verder gebracht. Zo heeft ze ervaring met nieuwe systemen opgedaan. Ook bracht het haar meer zelfvertrouwen bij haar zoektocht naar werk.

Caroline: “Via mijn arbeidscoach kon ik een werkervaringplek krijgen bij de personeelsadministratie van WerkSaam. In eerste instantie was dit voor 3 maanden, maar zowel ik als mijn ‘collega’s’ waren zo tevreden met mijn ontwikkeling dat de periode met 3 maanden is verlengd. Nu heb ik echt werkervaring opgedaan, wat mijn kansen op de arbeidsmarkt weer vergroot. Ik wilde vooral meer ervaring opdoen met nieuwe computerprogramma’s. Tegenwoordig gebeurt bijna niks meer op papier, dus digitaal werken heeft toch de toekomst.

Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt
Ik heb met hele fijne collega’s mogen samenwerken. Zij hebben mij alles moeten leren en ondanks hun drukke werkzaamheden hebben ze hier wel de tijd voor genomen.
Deze werkervaring heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Ik ben positief en druk aan het solliciteren. Dit levert voor mij hopelijk ook een betaalde baan op. Andere werkzoekenden wil ik vertellen dat je moet laten zien dat je wilt werken. Met een werkervarings-traject vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt, doordat je recente ervaring hebt opgedaan. Iedere ervaring is er weer één.”

Caroline