Arnella verzorgt het ontbijt voor hotelgasten

"Ik ga hier nooit meer weg!"

"Ik werkte bij een bedrijf in afslankproducten. Ik pakte alle bestellingen in en zorgde ervoor dat ze met de postbezorging meegingen. Maar door de crisis ging het slechter en was ik de eerste die eruit moest. Ik kreeg nog even een WW-uitkering, maar moest uiteindelijk een uitkering bij WerkSaam aanvragen. Met een inwonende volwassen zoon bleek dit niet mogelijk. Gelukkig wist mijn coach bij WerkSaam Westfriesland snel werk voor me te vinden in de thuiszorg. Ik maak schoon en help mensen met aankleden en koken.

In de bediening
Mijn zoon is onlangs het huis uit gegaan. Nu kon ik een aanvullende uitkering aanvragen. Al die tijd had ik contact gehouden met mijn coach bij WerkSaam. En hij zorgde ervoor dat er iets veel mooiers op mijn pad kwam! Ik mocht op sollicitatiegesprek bij Hotel Van der Valk in Hoorn. In eerste instantie om te helpen in de spoelkeuken. Maar de manager vroeg meteen of de bediening niet iets voor mij zou zijn. Twee weken later mocht ik het al proberen.

Gezellige gasten
Ik vond het direct leuk! Ik werk nu vijf ochtenden bij het ontbijt voor de hotelgasten. De ene ochtend begin ik om 5.30 uur. Dan zet ik het ontbijtbuffet klaar. De andere ochtend begin ik een uur later en ruim ik op daarna. Ik heb het erg naar mijn zin. Ik zou hier wel 7 dagen per week willen werken. De hotelgasten zijn gezellig en het team fantastisch. Alles bij elkaar een topbaan, die ik nog steeds combineer met de thuiszorg voor een paar middagen per week. Ik heb al gezegd: 'Hier blijf ik. Ze zullen me met een kist naar buiten moeten dragen.'"

 

Arnella