Dick vindt baan dankzij goede inzet

Lees hier het ervaringsverhaal van Dick Slotegraaf. Dick heeft, na een periode binnen WerkSaam, een betaalde baan gevonden, en is daar blij mee.

Dick: “Voordat ik een baan vond, heb ik 2 periodes in een Arbeidsfit-traject bij WerkSaam gewerkt. Eerst in de food-ruimte, waar ik voedingsproducten inpakte, later in de Buitenruimteservice, waar ik voor de gemeente in het openbaar groen en rioolreiniging werkte.”

Dick kijkt met plezier terug op deze periode. “Ik heb weer geleerd om met plezier samen te werken. Dat lukte. Ik heb interessante mensen met verschillende achtergronden en vaardigheden ontmoet. De coaches bij WerkSaam doen ook echt hun best om werkzoekenden zo goed mogelijk te begeleiden naar werk. Ik denk wel, dat als er vanuit de politiek meer budget beschikbaar zou zijn, dat het dan nog succesvoller kan worden. Maar ja, dat is de politiek hè.”

Inmiddels heeft Dick een baan gevonden en werkt hij als Orderpicker bij Action. Hij werkte hier zelf hard aan mee. Dat begon met zijn inzet en de wil om een betaalde baan te vinden. Dick: “Klopt, aan mijn motivatie heeft het nooit gelegen. Ik vind afspraken als ‘op tijd komen’ en ‘je betrokkenheid tonen’ en ‘jezelf van je goede kant laten zien’ vanzelfsprekend. Dat raad ik mede-cliënten ook aan.  Houd je aan de afspraken, kijk niet neer op je collega’s met wie je samenwerkt en het allerbelangrijkste… blijf lachen. Want houd je altijd overeind.”