Doel bereikt!

Caroline ontving een bijstandsuitkering, maar wilde graag weer aan de slag. Met als doel eigen inkomsten te hebben en niet langer afhankelijk te zijn van een uitkering. Dat is gelukt. Lees hieronder hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen.

Caroline: “Ik wilde graag weer een baan. Mijn arbeidscoach vertelde me dat er een leerwerktraject bij de facilitaire dienst van WerkSaam was. Ik had geen enkele ervaring in deze branche, maar gezien mijn achtergrond in de logistiek administratieve sector kon ik gelijk aan de slag als meewerkend voorvrouw. Ik gaf leiding aan een club van ongeveer 12 medewerkers. Een uitdagende taak waar ik heel veel van geleerd heb. Als ik vragen had kon ik altijd terecht bij de voorvrouw of teamleider, dat was prettig.

In de tussentijd ben ik gaan solliciteren. Dit pakte goed uit; ik vond een baan in de schoonmaaksector. En binnenkort start ik daarnaast bij een distributiecentrum voor automaterialen. Ik heb daar heel veel zin in omdat ik weer in mijn eigen vak, het logistiek administratieve werk, terecht kom. Ik zeg: Doel bereikt dus!

Andere cliënten met een uitkering adviseer ik om nooit op te geven. Pak het werk aan, ook al is het niet het werk dat je gewend bent. Je bent meer onder de mensen. En je leert een andere branche kennen, waaruit wellicht een leuke baan voortvloeit. Kijk maar naar mij!