Een andere man dankzij Arbeidsfit traject bij Deen

Lees hier het ervaringsverhaal van Kees die na een lange weg zijn toekomst op de vrachtwagen ziet. Om privacy redenen wil Kees zijn echte naam liever niet noemen. Kees gaf zelf bij zijn ontwikkelcoach aan dat hij aan de slag wilde, hij wilde weer iets om handen hebben.

Kees: “Om zo, middels structuur, mijn leven weer op de rit krijgen. Mijn ontwikkelcoach vertelde me over het voedselbanktraject bij Deen: het sorteren van retourgoederen uit alle filialen, beoordelen of deze herbruikbaar zijn of voorgesorteerd moeten worden voor de afvalverwerking. Ik vond het prima, begon er zonder verwachtingen aan. Al snel merkte ik dat er in het team waarin ik terecht kwam een groot verantwoordelijkheidsgevoel heerste en dat we toch de vrijheid kregen om ons ding te doen. Daar voelde ik me prettig bij. Bovendien werd ik als persoon gezien en dat maakte me sterker.”

Kees in magazijn

Kees heeft zich duidelijk van zijn goede kant laten zien. Er is hem 2 keer de mogelijkheid op een baan aangeboden. De eerste was op de afdeling Kruidenierswaren, maar deze bleek fysiek te zwaar. Vervolgens kwam de mogelijkheid langs om te ervaren hoe het is als bijrijder op de vrachtwagen. “Dit ligt me goed, dankzij mijn coach heb ik nu bijna alle benodigde papieren, dus wie weet vind ik hier wel mijn werk in. De man van augustus jl. is een hele andere man dan die nu hier staat. Sterker en weer beter overtuigd van zichzelf. Aan iedereen die meedoet aan een Arbeidsfit- of Arbeidsgroei traject wil ik dan ook zeggen: Blijf positief, ook als het werk niet altijd leuk is. Dat is echt belangrijk!”