Een betaalde baan voor Nigel

Na een moeilijke periode in zijn leven, heeft Nigel (30) zijn leven weer op de rit. Door wilskracht en ook de begeleiding van zijn coach vond hij een baan die goed aansluit bij zijn wensen en kwaliteiten.

Nigel is half maart met een leerwerktraject gestart bij hotel/restaurant Van der Valk in Hoorn. Door zijn taken goed en met veel plezier uit te voeren heeft hij sinds 1 mei een contract voor 28 uur per week. Daarnaast mag hij nog een vervolgopleiding doen. Nigel is erg blij en positief over zijn toekomst.

Nigel: “Ik heb veel meegemaakt, waardoor ik niet altijd even gemotiveerd ben geweest om een baan te vinden. Gelukkig was daar een keerpunt, waarbij ik heb besloten hier verandering in aan te brengen. Dit besprak ik met mijn coach. Ik meldde mij aan voor een opleidingstraject in de catering en gaf aan dat het mijn wens was om in de bediening bij hotel Van der Valk in Hoorn te werken. Ik ben echt heel blij dat mijn wens is uitgekomen. Ik heb mijn uiterste best gedaan om dit traject goed af te ronden. Ik werk hard en doe mijn werk met veel plezier. Daarnaast heb ik leuke collega’s waar ik goed contact mee heb. Ik ben ook heel blij met mijn werkgever die mij deze kans heeft gegeven.

Werk geeft positiviteit
Ik heb altijd goed contact gehad met mijn coach. Zij heeft mij geholpen met het stellen van doelen voor mijn toekomst. Mede door haar begeleiding en steun heb ik dit traject succesvol kunnen afronden. Ik sta nu positiever in het leven en heb het gevoel dat ik weer mee kan doen en erbij hoor.  Het werken heeft mij veel positiviteit gebracht. Ik ben dan ook heel blij dat ik deze kans van mijn werkgever heb gekregen.

Mijn advies voor mensen die nog geen werk hebben of nadenken over een traject: Gewoon doen. Probeer te kijken naar de positieve dingen in plaats van de negatieve dingen. Maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn om werk te vinden, zoals bijvoorbeeld een traject. Ik ben blij dat ik via WerkSaam deze kans heb gekregen.

Nigel