Een betaalde baan voor Zarina

Zarina is een 35 jarige vrouw afkomstig uit Centraal Azië. In 2011 is zij als vluchteling in Nederland gekomen. Zarina is moeder van 2 jonge kinderen. Vanaf 2013 ontvangt zij een uitkering van WerkSaam. Zarina heeft in Centraal Azië 10 jaar gewerkt als kleermaakster. Tijdens haar zoektocht naar een betaalde baan wilde ze dolgraag haar oude werk oppakken. Deze wens deelde zij met haar ontwikkelcoach waardoor zij mocht deelnemen aan het leerwerktraject bij het naaiatelier. Dit traject heeft ze met beide handen aangepakt.

Zarina: “Ik ben heel bij dat ik deze kans heb gekregen. In oktober 2017 ben ik gestart met dit traject. Omdat ik mijn werk zo goed deed, heb ik vanaf 15 februari een betaald contract gekregen. Ik verdien nu mijn eigen geld en ben dus niet meer afhankelijk van een uitkering. Daar ben ik heel blij om. Mijn wens is uitgekomen. Ik hou van mijn werk en ben dolblij dat ik van mijn passie mijn werk kan maken. Ik heb hele leuke collega’s en een behulpzame en lieve leidinggevende”.

Zarina is begonnen met het maken van trappelzakken en babybadjassen. Daarna leerde ze zelf patronen tekenen. Tijdens de laatste periode van haar traject maakte ze zelfstandig jurken en rokken. Een bijzondere opdracht voor haar was het maken van transgendertopjes. Door dit traject is de Nederlandse taal van Zarina goed verbeterd. Haar moedertaal is Russisch dus dat was best lastig. Hier werd door haar leidinggevende goed rekening mee gehouden en hierdoor heeft Zarina ook meer zelfvertrouwen gekregen. Zarina: “Ik kijk uit naar een mooie toekomst. Mijn wens is om elke dag weer veel te leren. Die kans krijg ik ook bij het naaiatelier. Hierdoor kan ik weer leuke plannen maken voor de toekomst zodat ik een sociaal en leuk leven kan hebben. Mijn droom is dat ik ooit zelf kinderkleding mag ontwerpen”.

Zarina