Ervaringsverhaal Axel

De 26-jarige Axel wilde heel graag een baan in de techniek. Maar met een niet-afgeronde opleiding en een gat in zijn cv van anderhalf jaar, lukte het niet door de eerste sollicitatierondes heen te komen. Toen belde Bas van Velzen, arbeidscoach bij WerkSaam. “Binnen een dag was het rond." Lees hier de rest van het ervaringsverhaal.

“Vorige zomer heb ik 100 brieven gestuurd naar alle autobedrijven in de omgeving. Niemand had plek of ik was al te oud”, zegt Axel. De tijd en de omstandigheden zaten niet mee. “Ik kwam nooit verder dan een gesprek, ook al wilde ik alsnog graag een opleiding volgen. Het lukte gewoon niet. Ik zocht een baan waar ik gelukkig van werd, in de techniek dus. Toen belde WerkSaam. Na een goed gesprek met arbeidscoach Bas van Velzen zei hij: ‘Ik heb de ideale plek voor jou’.” De vraag was wel of Axel met behoud van uitkering wilde beginnen. “Dat vond ik geen probleem. Ik snap dat een bedrijf de kat uit de boom wil kijken en ik kreeg op deze manier de kans om me te bewijzen.”

Axel startte bij Alkor Draka, één van de grootste fabrikanten op het gebied van kunststof folie. “Vanaf dag één zeiden ze: ‘jij hebt het in je’. En ik zag dat dit een goede plek voor me is. Ik bedien machines voor het fabriceren van plastic folierollen. Prima werk en ze hebben plannen met me: ik krijg een interne opleiding om door te groeien. Na twee maanden heb ik een contract voor een betaalde baan gekregen. Ik werk al zelfstandig en ik krijg vertrouwen, dat geeft een boost. Ze hebben me nodig en ik heb leuke collega’s. Ik kan hier nog mijn papieren halen en mocht mijn contract na een jaar toch aflopen, dan heb ik dit in ieder geval op mijn cv staan. Dit is zoveel beter voor mijn toekomst.”