Facilitair manager Peter Buitenhuis van EnzaZaden:

"Een schoon terrein, een tevreden team"

"Enza Zaden is een internationaal bedrijf dat nieuwe groenterassen ontwikkelt en het zaad ervan wereldwijd op de markt brengt. Dit betekent dat we rond onze hoofdvestiging in Enkhuizen een groot buitenterrein, grote hallen en kassen hebben. Dat vereist tuin- en terreinonderhoud. Hiervoor hebben we WerkSaam Westfriesland gevraagd om mee te denken. Vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is Arend Volgers nu vast lid van het team. Hij zorgt er met toewijding voor dat buiten én binnen alles netjes wordt geveegd. Een aanwinst.

Enza Zaden is heel maatschappelijk betrokken. Wij werken bijvoorbeeld ruim 1.200 zonnepanelen op het dak van één van onze gebouwen voor de energievoorziening. WerkSaam heeft ons geadviseerd over hoe in mijn team iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt zou kunnen meedraaien. Welke taken blijven er liggen? Wie zou dat kunnen oppakken? Zo ontstond een nieuwe functie. We maakten kennis met Arend en hebben een professionele veegkar aangeschaft. Arend werkt hier nu 38 uur per week, doet het zelfstandig en neemt élk hoekje mee. Ik vind hem een aanvulling op mijn team en mijn mensen zijn ook blij.

Enza Zaden is een familiebedrijf. We werken hard, maar zorgen ook goed voor elkaar. Ik drink elke ochtend een kop koffie met Arend voor we aan de slag gaan. Dat hebben we afgesproken en dat heb ik er graag voor over om hem goed te begeleiden. Iedereen verdient dezelfde kansen. Ik vind het mooi om Arend deze te bieden. Dit doet iets met zijn  eigenwaarde."

Enza Zaden